ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση παραγωγών στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου

συνάντηση-παραγωγών-στο-πάρκο-αγ-κωνσ-478047

Σαράντα καλλιεργητές οικολογικών προϊόντων και χειροτέχνες παρουσιάζουν τους καρπούς των προσπαθειών τους στην έκθεση οικολογικών προϊόντων με θέμα τα σιτηρά, που εγκαινιάστηκε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε χθες και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Μαγνησίας «Φιλοικό».

Βασικός στόχος της προσπάθειας ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η προβολή παραδοσιακών τεχνών, η πληροφόρηση του κοινού γύρω από τον οικολογικό τρόπο ζωής.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα περίπτερα, να δουν από κοντά τα οικολογικά προϊόντα που κοσμούν τους πάγκους των παραγωγών και να μάθουν τα μυστικά για την παρασκευή ψωμιού και τραχανά στη διάρκεια ειδικών δράσεων που διοργανώνονται.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου «Φιλοικό» Κατερίνα Βασιλειάδου – Καρατζιόλη, υπογραμμίζει ότι η πλειονότητα των καλλιεργητών και των χειροτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση προέρχεται από την περιοχή του Πηλίου όπου καλλιεργούν με οικολογικές μεθόδους τα αγροκτήματά τους, ενώ οι χειροτέχνες δημιουργούν, αντίστοιχα, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες που τους παρέχει η φύση. Εγώ συγκεκριμένα και ο σύζυγός μου είμαστε ξυλογλύπτες κάνουμε σκεύη κουζίνας ξύλινα, ενώ υπάρχουν άλλοι που κάνουν ζυμαρικά, λαχανικά, μεταποίηση είναι πολύ μεγάλο το φάσμα» αναφέρει η πρόεδρος. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους και να τους βοηθήσουμε, γιατί δεν υπάρχει κάποιος φορέας για να βοηθήσει την οικοτεχνία προς το παρόν» προσθέτει, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι παρατηρείται αυξητική τάση στον αριθμό των μελών που εγγράφονται στον σύλλογο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου