Πολιτιστική διαδρομή αποκτά ο Βόλος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-08, 18:45:54
Πολιτιστική διαδρομή αποκτά ο Βόλος

Θα περνά από σημεία πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος - Τροποποιείται η γραμμή προς Αλυκές για την κάλυψη της… καλοκαιρινής νυχτερινής διασκέδασης

 

Τη δική του πολιτιστική διαδρομή με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ αποκτά ο Βόλος. Πρόκειται για μία ολοκαίνουρια γραμμή, η οποία θα συνδέει με ένα κυκλικό δρομολόγιο τα σημεία πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη λειτουργώντας σαν «ξεναγός» ιδίως για τους επισκέπτες της περιοχής.

Η νέα γραμμή, που θα ονομαστεί «Πολιτιστική Διαδρομή», θα είναι η Νο 16 και θα ακολουθεί το δρομολόγιο από το λιμάνι στο κέντρο του Βόλου και μέχρι τον Αναυρο.

Η αρχή θα είναι στην κεντρική αφετηρία των αστικών συγκοινωνιών και θα ακολουθεί το δρομολόγιο από τη Λαρίσης στη Ζάχου και στη Βότση όπου βρίσκονται στο Μουσείο Τσαλαπάτα και τα τείχη της Παλιάς Πόλης, από εκεί μέσω Λαχανά, Μητροπολίτου Γρηγορίου και Σουλίου μέχρι Φερών όπου λειτουργεί το Μουσείο Πόλης, θα γυρνά από τη Ζάχου και θα περνά από το εμπορικό κέντρο Old City και στη συνέχεια μέσω της 2ας Νοεμβρίου θα οδηγεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Εντομολογικό Μουσείο.

Το δρομολόγιο θα συνεχίζει στη Ξενοφώντος όπου εδρεύουν η Εβραϊκή Συναγωγή, το Μνημείο Ολοκαυτώματος και το Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», θα συνδέεται με την κεντρική αγορά του Βόλου και την περιοχή του Αγίου Νικολάου, αλλά και της παραλίας και μέσω Φιλελλήνων, Πολυμέρη και Περραιβού θα κατευθύνεται στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου, στο πάρκο Αναύρου και στην παραλία του Αναύρου πριν ολοκληρώσει τη διαδρομή στην οδό Αθανασάκη.

Η επιστροφή θα γίνεται μέσω Αθανασάκη, Πλαστήρα, αφετηρία Αναύρου, Πολυμέρη, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών, λιμάνι και έως την αφετηρία.

Στάσεις θα υπάρχουν σε Βασσάνη (σταθμός ΟΣΕ), Ξενοφώντος (ύψος Δημαρχείου), Ιάσονος (Τράπεζα της Ελλάδας), Περραιβού (στο ύψος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου), ενώ προτείνεται η δημιουργία τριών νέων στάσεων στο Μουσείο Τσαλαπάτα, στο Μουσείο Πόλης και στη Φερών πριν τη διασταύρωση με την οδό Ζάχου.

Το αίτημά του το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου υπέβαλε στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας η οποία άναψε πράσινο φως για τη νέα γραμμή και θέτει το θέμα προς έγκριση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου το μεσημέρι.

Νυχτερινά δρομολόγια για… διασκέδαση

Η «Πολιτιστική Διαδρομή» δεν είναι η μοναδική καινοτόμα πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, με το οποίο ο Δήμος Βόλου έχει άριστη συνεργασία σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κων. Καραγιάννη.

«Σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθεί η νεολαία στη μετάβασή της για την καλοκαιρινή νυχτερινή της διασκέδαση σε περιοχές εκτός κέντρου και προκειμένου να αποθαρρυνθεί ο συνδυασμός οδήγησης και κατανάλωσης αλκοόλ, έγινε σχεδιασμός για την επέκταση των δρομολογίων της γραμμής Νο 6 προς Αλυκές», εξηγεί ο κ. Καραγιάννης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε αρχικά η καθιέρωση τριών επιπλέον δρομολογίων στις 00:45, 01:30 και 06:00 ώστε να εξυπηρετούνται όσοι κινούνται για διασκέδαση στις Αλυκές.

Στο ίδιο πλαίσιο, η γραμμή τροποποιείται και θα ακολουθεί το δρομολόγιο από Φιλελλήνων προς Δημητριάδος, Λαμπράκη, Αθηνών, Πευκακίων, Προφήτη Ηλία, Αθηνών, Λαμπράκη και Ιάσονος και θα χωροθετηθούν τέσσερις νέες στάσεις στα σημεία Πευκακίων (Μίλωνος και Κουρίου), μπροστά από το Graceland, στην Παπαδάκη (μεταξύ Πέρδικα και Ασκαλάμου) και στην Προφήτου Ηλία με Παρμενίδου.

Αλλαγές στις γραμμές 2 και 4

Αλλαγές όμως αποφασίζονται και για τις γραμμές Νο 2 και Νο 4. Στο πλαίσιο καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι διαδρομές των λεωφορείων και να περιοριστούν στο ελάχιστο τα κενά χιλιόμετρα, προτείνεται η αναδιαμόρφωση των δρομολογίων των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου που εξυπηρετούν τις γραμμές Νο 2 και Νο 4. Η προτεινόμενη αναδιαμόρφωση θα δώσει ανάσα περιβαλλοντικά στο κέντρο της πόλης από συνολικά 31 δρομολόγια ημερησίως και θα καταστήσει τις γραμμές πιο ελκυστικές. Η τροποποίηση των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Γραμμή Νο 4 (+Αλυκές): Αφετηρία – Λαμπράκη – Κυκλικός Κόμβος – Λαρίσης – Νεαπόλεως – Κοδριγκτώνος – Αθηνών – Τουρούζια - Χώρος Αναμονής και επιστροφή μέσω των οδών Τουρούζια - Νικολαΐδη – Ύδρας - Νεαπόλεως – Λαρίσης – Ζάχου – Αφετηρία.

Προτείνεται μάλιστα η διαμόρφωση χώρου αναμονής στις οδούς Ύδρας και Τουρούτζια, καθώς και η χωροθέτηση στάσεων, στις οδούς Νεαπόλεως (μετά την οδό Λαρίσης, έναντι LIDL), Νεαπόλεως (με Καλτέζων) και Κοδριγκτώνος (με Τσαμαδού).

Για την επιστροφή προτείνεται η χωροθέτηση στάσεων στις οδούς Ύδρας (προ Νεαπόλεως), Νεαπόλεως (μεταξύ Κοδριγκτώνος και Καλλέργη), Νεαπόλεως (με Καλτέζων) και Νεαπόλεως (προ Λαρίσης, έναντι My Market).

Γραμμή Νο 2: Αφετηρία – Σέκερη – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Αθηνών – Σέκερη … (για τη συγκεκριμένη τροποποίηση, τμήμα 40 μ. της οδού Σέκερη επί της γέφυρας του Κραυσίνδωνα προτείνεται να αμφιδρομηθεί μόνο για λεωφορεία, ώστε αυτά να προσεγγίζουν απρόσκοπτα τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου).Προτείνεται επίσης η χωροθέτηση στάσεως επί της οδού Σέκερη έναντι του κτιρίου της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=