ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια πρωτιά στην αγγλική γλώσσα για τους μαθητές του «άξιον εστί»

πανελλήνια-πρωτιά-στην-αγγλική-γλώσσ-479975

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία 7 – 12 ετών

Για άλλη μια φορά, το άξιον εστί είναι περήφανο για τα επιτεύγματα των μαθητών του, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Our Future School» καταφέρνοντας να κερδίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην κατηγορία 7 – 12 ετών.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το British Council, επίσημο φορέα εξετάσεων του πανεπιστημίου Cambridge και οι μαθητές του άξιον εστί κέρδισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Το βραβείο αυτό αποτελεί την αναγνώριση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου σχεδίου αναδυόμενου πολυγραμματισμού, που εισάγεται στους μαθητές και στις μαθήτριες του άξιον εστί ήδη από την προσχολική ηλικία (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο). Η σταδιακή γλωσσοπαιδαγωγική προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας με μαθησιακό υλικό κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές, τους δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες αύριο.

Ως αποκορύφωμα μιας πορείας χρόνων, τo άξιον εστί έλαβε τη Διεθνή Αναγνώριση για την Αριστεία στην Εκπαίδευση που παρέχει τον τίτλο του Κέντρου Προετοιμασίας από τον μεγαλύτερο και διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας, Cambridge English Assessment.

Στόχος των Δομών του άξιον εστί είναι να αγαπήσουν οι μαθητές του την αγγλική γλώσσα και να μάθουν να την αξιοποιούν αποτελεσματικά σε καθημερινές επικοινωνιακές περιστάσεις. Τα παιδιά μετέχουν καθημερινά σε βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες, παιγνιώδης γλωσσικές ασκήσεις και οικείες διασκεδαστικές περιστάσεις επικοινωνίας, οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και στην αφύπνιση της επίγνωσης ότι ανήκουν σε έναν κόσμο όπου η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητο εργαλείο για την κάλυψη κοινωνικών και προσωπικών αναγκών.

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη τα οποία ανήκουν στο πρόγραμμα συνεργασίας Addvantage. Ο διαγωνισμός αυτός καλούσε τους μαθητές να καταθέσουν τις αντιλήψεις και τα σχέδιά τους για το σχολείο του μέλλοντος, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της αγγλικής γλώσσας.

Στόχος ήταν να συμβάλλουν σε μια μελλοντική, δραστική αλλαγή στην εκπαίδευση.

Αυτή η εκπαιδευτική αλλαγή για τα παιδιά του άξιον εστί αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα. Τα πολύπλευρα ερεθίσματα που προσφέρει το σχολείο στους μαθητές τους οδήγησε στην συγγραφή μιας συναρπαστικής, φανταστικής ιστορίας που αποτυπώνει την πολυδιάστατη παιδεία που λαμβάνουν.

Εκπαιδευόμενα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον που τους προσφέρει καθημερινή επαφή με τη φύση, την τέχνη, την τεχνολογία και λαμβάνοντας μέρος σε ουσιώδεις, πρωτοποριακές δράσεις που τους συνδέουν με σχολεία όλου του κόσμου, τα παιδιά εμπνεύστηκαν δημιουργικά. Η έμπνευσή τους αυτή εκφράστηκε σε μια ιστορία γραμμένη στην αγγλική γλώσσα, την οποία έπειτα φιλοτέχνησαν και αποτύπωσαν σε όμορφες ζωγραφιές.

Η ομάδα του άξιον εστί που κατέκτησε το πρώτο βραβείο αποτελείται από τους μαθητές:

– Άννα – Μαρία Φλίσκα

– Γαβριέλα Σαραφίδη

– Λευτέρη Σαμιώτη

– Όθωνα Μανώλη

– Φώτη Φλίσκα

υπό την αρωγή και εμψύχωση της εκπαιδευτικού της Αγγλικής Γλώσσας κας Στασινού Κωνσταντίνας.

Η ομάδα θα βραβευτεί από εκπρόσωπο του British Counsil σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο ανοιχτό θέατρο του άξιον εστί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου