ΤΟΠΙΚΑ

Γεύση Μαγνησίας στο Αμστερνταμ

γεύση-μαγνησίας-στο-αμστερνταμ-480017

Το μαυροσκορδάτο της Downvillage και του τυροκομείου Καρακάνας σε διεθνή έκθεση

Με αλματώδη βήματα κατακτά την εγχώρια και τη διεθνή αγορά το μαυροσκορδάτο τυρί, που παρασκευάζεται στον Βόλο και παρουσιάστηκε με επιτυχία στο φετινό φεστιβάλ «Taste of Amsterdam». Το συγκεκριμένο προϊόν, καρπός συνεργασίας της εταιρείας Downvillage και του τυροκομείου Καρακάνας, παρουσιάστηκε με επιτυχία σε μια μεγάλη διοργάνωση, που συγκεντρώνει πλήθος εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεύσης και της γαστρονομίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το μαυροσκορδάτο τυρί παρουσιάστηκε στο μεγάλο φεστιβάλ του Αμστερνταμ μέσω της Downvillage, που καλλιεργεί το μαύρο σκόρδο, το οποίο γίνεται στη συνέχεια η βάση για προϊόντα υψηλής ποιότητας, που κερδίζουν σημαντική θέση στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο φεστιβάλ γεύσεων και τη γενικότερη αποδοχή του τυριού με μαύρο σκόρδο, ο Παναγιώτης Καρακάνας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το στοιχείο που καθιστά το συγκεκριμένο τυρί ελκυστικό σε μεγάλη κατηγορία καταναλωτών από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλης ηλικίας καταναλωτές είναι η ιδιαιτερότητά του, το «πάντρεμα» των γεύσεων, ο τρόπος παρασκευής, το προϊόν».

Το συγκεκριμένο προϊόν παράλληλα με την εγχώρια αγορά προωθείται και στο εξωτερικό, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Κύπρο, ενώ γίνονται επαφές και με τη Γερμανία με στόχο τη διεύρυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι το μαυροσκορδάτο απέσπασε ζηλευτές διακρίσεις και συγκεκριμένα χρυσά αστέρια σε μεγάλη διοργάνωση των Βρυξελλών το 2017 και το 2018, γεγονός που επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την κορυφαία θέση που κατέχει στη διεθνή αγορά.

Ο Παναγιώτης Καρακάνας συνεχίζει τον δρόμο που χάραξαν ο παππούς και ο πατέρας του στην οικογενειακή επιχείρηση, προσθέτοντας πινελιές καινοτομίας και νότες πρωτοτυπίας, ενώ θέτει νέους στόχους. Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ο νέος κρίκος που προστέθηκε στη δημιουργική αλυσίδα των καινοτόμων προϊόντων που παράγει είναι το σπετσοτύρι, το οποίο περιέχει το σπετσερικό Κερκύρας, τοπικό μπαχαρικό με παράδοση αιώνων στο νησί.

Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να πρωταγωνιστήσει επίσης στην γευστική παλέτα των καταναλωτών, προσθέτοντας νέες διακρίσεις στο ενεργητικό του τυροκομείου που το παράγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου