ΤΟΠΙΚΑ

Ποιοί εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών

ποιοί-εκλέγονται-στο-νέο-δ-σ-του-συλλόγ-480162

Πρώτη δύναμη η γαλάζια παράταξη με ποσοστό 39,6% και πρώτος σε ψήφους ο επί 22 χρόνια πρόεδρος

Πρώτη δύναμη με ποσοστό 39,6% αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σταθερή αξία και ο Αποστόλης Μούσιος, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους και θα κρατήσει το «τιμόνι» του συλλόγου για 22η χρονιά και 17η συνεχόμενη θητεία.

Τόσο η απολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου όσο και η εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στα 3ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου από το μεσημέρι και μετά χαρακτηρίστηκαν από την αθρόα συμμετοχή δασκάλων και νηπιαγωγών.

Στις κάλπες προσήλθαν 1.255 εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή να «σκαρφαλώνει» στο 95%. Βρέθηκαν 55 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Επί των 1.200 έγκυρων, η ΔΑΚΕ έλαβε 475 ψήφους (ποσοστό 39,6%) και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη διετία, η Δημοκρατική Συσπείρωση πήρε 348 ψήφους (ποσοστό 29%) και καταλαμβάνει τρεις έδρες, η Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη –Αντίσταση πήρε 160 ψήφους (ποσοστό 13%) και καταλαμβάνει μία έδρα, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έλαβε 154 ψήφους (ποσοστό 12,8%) και καταλαμβάνει μία έδρα και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών έλαβε 12 ψήφους (ποσοστό 1%) και δεν παίρνει έδρα.

Η ΔΑΚΕ κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο τις δυνάμεις της (πριν δύο χρόνια το ποσοστό τη ήταν 40,79%), ωστόσο «σκαμπανεβάσματα» παρατηρούνται στις υπόλοιπες παρατάξεις. Η Δημοκρατική Συσπείρωση ενισχύθηκε σημαντικά κατά τέσσερις σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017 και σχεδόν 1% πάνω κινήθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Μία ποσοστιαία μονάδα «έχασε» σε σχέση με το 2017 η Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη- Αντίσταση και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση καταποντίστηκε με το ποσοστό της να περιορίζεται στο 1% έναντι 6,9% που είχε λάβει πριν από δύο χρόνια.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται (από την ΔΑΚΕ) οι Αποστόλης Μούσιος, Κων. Πολύζος, Νικολέτα Τσιούμαρη και Βιργινία Κέλλα (από τη Δημοκρατική Συνεργασία) οι Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Αποστολία Μπέκα, Νένα Σιδηροπούλου, (από την Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη- Αντίσταση) ο Γιώργος Βαλής και (από την Αγωνιστική Συσπείρωση) ο Αποστόλης Ριζόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου