ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια πρωτιά μαθήτριας από τη Ν. Αγχίαλο στη Φυσική

πανελλήνια-πρωτιά-μαθήτριας-από-τη-ν-α-481109

Μαθήτρια απέσπασε το 1ο βραβείο αριστείας στον «Αριστοτέλη 2019» – Διακρίθηκαν πέντε ακόμη μαθητές του σχολείου

Πρωτιά στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές της α’ Γυμνασίου «Αριστοτέλης 2019» κατέγραψε το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου. Η μαθήτρια Αποστολία Ξυνού διακρίθηκε ανάμεσα σε 3.000 και πλέον μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε επίπεδο Θεσσαλίας, την 47η στην πανελλήνια κατάταξη και κατέκτησε το 1ο βραβείο αριστείας στον διαγωνισμό.

Δεν ήταν το πρώτο βραβείο που έφερε η μαθήτρια στο σχολείο της. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο διακρίθηκε και σε διαγωνισμό Μαθηματικών, αποδεικνύοντας την κλίση της στις θετικές επιστήμες.

Το όνομά της ανακοινώθηκε ανάμεσα στα ονόματα των 787 πρωτευσάντων της α΄ Γυμνασίου στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης 2019», που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Μάλιστα η βράβευση έγινε σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής.

Η Αποστολία Ξυνού δεν το έβαλε κάτω, παρά τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων του διαγωνισμού. «Οποιος είναι αρκετά δυνατός μπορούσε να τα λύσει», ανέφερε η μαθήτρια που αγαπά τη Φυσική και είχε την αμέριστη βοήθεια τόσο των μεγαλύτερων αδερφών της, όσο και του πατέρα της, αλλά και του καθηγητή της στο σχολείο Γιάννη Γαλούση.

Κι άλλες διακρίσεις

Στο σχολείο διακρίσεις έφεραν πέντε ακόμη μαθητές. Η Χαρά Στύλα πήρε εύφημο μνεία, ενώ με έπαινο για τη συμμετοχή τους τιμήθηκαν και οι μαθητές Μιχάλης Γάλλος, Σταυρούλα Ευαγγελάκη, Μαρία Ελένη Καραδήμου και Βασίλης Καραδήμος.

Η διευθύντρια του σχολείου Αποστολία Κοτζαγιώτου, ο καθηγητής Φυσικής Ιωάννης Γαλούσης, που προετοίμασε σε ώρες πέραν του ωραρίου του όλους τους μαθητές που πήραν μέρος, αλλά και οι καθηγητές του σχολείου συγχαίρουν τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η απονομή των βραβείων, της ευφήμου μνείας και των επαίνων πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου με την παρουσία των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών τους, γεγονός που τιμά, εκτός από τους μαθητές, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και ενισχύει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου