ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφάνιση – μυστήριο 66χρονης

εξαφάνιση-μυστήριο-66χρονης-436251

Μέσα σε τόνους σκουπιδιών, τα οποία ασφυκτικά είχαν κατακλύσει την τριώροφη κατοικία της, στην οδό Κανάρη με Γαλλίας, πυροσβέστες επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση 66χρονης μοναχικής γυναίκας. Τα ίχνη της χάθηκαν από το περασμένο Σάββατο. Χθες το πρωί αναφορά εξαφάνισης γειτόνων της στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου έδωσε το έναυσμα ερευνών για τον εντοπισμό της.
 
Οι εικόνες στο σπίτι της, ένας απέραντος σκουπιδότοπος σύμφωνα με τις περιγραφές πυροσβεστών που εισήλθαν στο χώρο έπειτα από εισαγγελική άδεια, προκάλεσαν σοκ. Η έρευνα των πυροσβεστών, παρουσία της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι έδωσε αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού της.
Τίποτε δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί βέβαιο, αλλά και κανένα ενδεχόμενο να αποκλειστεί. Γι’ αυτό την ερχόμενη Δευτέρα -εάν δεν εμφανιστεί- αναμένεται να ζητηθεί νέα εισαγγελική άδεια, ώστε να επαναληφθεί η εξερεύνηση στο τριώροφο οίκημα από την αστυνομία.
 
Μέσα στα σκουπίδια που πνίγουν το σπίτι της 66χρονης θα αναζητηθούν τυχόν στοιχεία που ίσως δώσουν απάντηση στο ερώτημα που έχει αναστατώσει όλους τους γνωστούς της για το πού να βρίσκεται, καθώς και τι προκαλεί την αφόρητη για τους περιοίκους δυσοσμία, η οποία αναδύεται από την κατοικία της 66χρονης.
 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γνωστή φυσιογνωμία στο Βόλο. Μια ερασιτέχνη «φωτογράφο», η οποία γλυκύτατη και πάντοτε χαμογελαστή δίνει το «παρών» σε κάθε είδος εκδήλωση που διοργανώνεται, αποτυπώνοντας με το φακό της τη δραστηριότητα της πόλης.
 
Η δυσάρεστη οσμή, αλλά και οι ημέρες δίχως η γυναίκα που διέμενε μόνη της να δώσει σημεία ζωής, οδήγησαν χθες γείτονες της στο Αστυνομικό Τμήμα για αναφορά της εξαφάνισής της.
 
Οι υπόνοιές τους μήπως κάτι κακό έχει συμβεί ήταν έντονες, ιδίως μετά τα πολλαπλά χτυπήματα σε κατοικίες μοναχικών ατόμων. Ωστόσο όλοι ευελπιστούν ότι απουσιάζει εκτός Βόλου και σύντομα θα επιστρέψει. Οι προσπάθειες γειτόνων της τις προηγούμενες ημέρες να την εντοπίσουν μέσω γνωστών της που θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί απέβησαν άκαρπες.
 
Νωρίς το πρωί χθες το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν με συγγενείς της στη Λάρισα, οι οποίοι αφίχθησαν στο Βόλο, αλλά δήλωσαν ότι δεν είχαν επαφή μαζί της.
 
Πυροσβέστες και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έστησαν επιχείρηση για να εισέλθουν στο οίκημα. Πέρασαν από μπαλκονόπορτα του πάνω ορόφου και χρειάστηκε να απομακρύνουν σχεδόν ένα φορτηγό σκουπιδιών για να διασχίσουν τα δωμάτια και να εξέλθουν από την κεντρική είσοδο.
 
Φορώντας μάσκες, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, έψαξαν όσο ήταν δυνατόν τους δύο ορόφους μαζί με το ισόγειο, εξαιτίας των μεγάλων όγκων από κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή ότι στα περισσότερα σημεία του σπιτιού τα σκουπίδια έφταναν από το πάτωμα στο ταβάνι.
 
Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθάρισαν εξωτερικά το χώρο. Στο εσωτερικό της κατοικίας δεν μπορούν να παρέμβουν, παρά μόνο μετά από άδεια των υγειονομικών και εισαγγελικών αρχών.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου