ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Χαυτούρας: Ανάγκη διατήρησης των εθίμων

ν-χαυτούρας-ανάγκη-διατήρησης-των-εθί-481181

Υπογράμμισε ο Ν. Χαυτούρας από την εκδήλωση στα Καλά Νερά για τον Αγιασμό των αλόγων

Ενα από τα ομορφότερα και παλαιότερα έθιμα του τόπου, τον Αγιασμό των αλόγων, παρακολούθησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας στην παραλία των Καλών Νερών.

Ο κ. Χαυτούρας παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και την είσοδο των αλόγων στη θάλασσα όπως και τη Λειτουργία και υποδοχή της εικόνας της Ανάληψης.

Εκατοντάδες πολίτες χάρηκαν την παρουσία του γιατρού και συνομίλησαν μαζί του για την αξία και την ανάγκη να διατηρηθούν και στηριχθούν ανάλογα έθιμα που αποτελούν τον πλούτο της τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς. Ο ίδιος εξήρε την σοβαρή προσπάθεια τοπικών συλλόγων και δημοτικών αρχόντων που οργανώνουν και συντηρούν ανάλογες προσπάθειες.

Στο ραδιοταξί

Τα γραφεία του ραδιοταξί Βόλου επισκέφθηκε ο Νίκος Χαυτούρας. Η διοίκηση του ραδιοταξί και ο πρόεδρος κ. Καψιώχας υποδέχτηκαν με χαρά τον γιατρό και άκουσαν τις απόψεις του ιδιαίτερα για την οικονομία και την κρίση που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι. Οι άνθρωποι του ραδιοταξί περιέγραψαν στον κ. Χαυτούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη συζήτηση στα θέματα της ασφάλειας, αλλά και της προσφοράς των επαγγελματιών οδηγών ταξί στο επιβατικό κοινό. Ο Σύλλογος και η διοίκηση ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας και ο ίδιος υποσχέθηκε κάθε ηθική και δυνατή στήριξη στον κλάδο, αλλά και τα αιτήματα των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου