ΤΟΠΙΚΑ

Αμερικανοί φοιτητές μαγείρεψαν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης

αμερικανοί-φοιτητές-μαγείρεψαν-στην-481276

Εντεκα φοιτητές από την Αμερική ανέλαβαν να ετοιμάσουν το φαγητό, που προσφέρθηκε χθες από την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου σε απόρους της πόλης. Οι φοιτητές από τη Νεμπράσκα μυήθηκαν στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας παρασκευάζοντας γεμιστά και παράλληλα στον εθελοντισμό που εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ένδεκα φοιτητές από το Wayne State College of Nebraska της Αμερικής βρίσκονται στον Βόλο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας ενός περίπου μήνα και επισκέπτονται την πόλη εδώ και 15 χρόνια με σκοπό τη διεύρυνση της πολιτιστικής και κοινωνικής τους εμπειρίας μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τα τρία τελευταία χρόνια η εικαστικός και διδάσκουσα του Παιδαγωγικού Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση του προγράμματος με τον τίτλο «Greece Study Abroad». Οι δραστηριότητες των φοιτητών περιλαμβάνουν μια σειρά από εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και εθελοντικές όπως η συγκεκριμένη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Περιγράφοντας τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις των μελών της ομάδας η καθηγήτρια Λίσα Νέλσον που εκπροσωπεί το Κολέγιο, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έρχομαι για πρώτη φορά στον Βόλο και έχω εντυπωσιαστεί από το πνεύμα φιλοξενίας. Κοιτάζω κάθε μέρα τριγύρω, βλέπω την ομορφιά που υπάρχει και σκέπτομαι ότι έχετε τα πάντα όσοι ζείτε εδώ. Εχετε βουνό, θάλασσα, δέντρα, λουλούδια, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και μας βοηθούν. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ελλάδα» είπε.

Ο γιος της είχε συμμετάσχει στο ίδιο πρόγραμμα το 2015 και όπως υπογραμμίζει η ίδια, ανυπομονούσε να γνωρίσει την πόλη και τις φυσικές της ομορφιές. Αναφερόμενη, παράλληλα, στην εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κουζίνα Αλληλεγγύης επισήμανε ότι «είναι πολύ καλή εμπειρία για τους φοιτητές να μαθαίνουν πώς ετοιμάζεται ένα ελληνικό φαγητό και επίσης είναι καλό για τους ίδιους να γνωρίζουν ότι κάποιος προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη προσφέροντάς τους φαγητό».

Με ανάλογα συναισθήματα αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η τελειόφοιτη Μόργκαν Σάντμπεκ, η οποία σημείωσε ότι «η πόλη είναι πολύ όμορφη γιατί βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Τα καφέ είναι ελκυστικά, η πόλη φιλική, η φιλοξενία αξιοθαύμαστοι και είμαστε ευγνώμονες γιατί οι ντόπιοι επικοινωνούν μαζί μας. Μου αρέσει η εθελοντική προσφορά και ελπίζω όλοι να βρουν χρόνο για να προσφέρουν στον διπλανό τους», προσέθεσε.

Οι φοιτητές και η καθηγήτριά τους θα βρεθούν στη Σκιάθο το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στον Βόλο όπου θα παραμείνουν λίγες ακόμη μέρες μέχρις ότου επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου