ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» στον 37χρονο Βολιώτη για την κλοπή Ι.Χ.

καμπάνα-στον-37χρονο-βολιώτη-για-την-κ-481720

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 37χρονο Βολιώτη κατηγορούμενο για την κλοπή αυτοκινήτου, που σημειώθηκε προχθές στον Ριζόμυλο.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 37χρονος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην κλοπή και είπε ότι το αυτοκίνητο το έκλεψαν άλλοι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο. Στο Αυτόφωρο ήταν παρών ο παθών, ένας 46χρονος κτηνοτρόφος. Ο 46χρονος είπε ότι πριν ακόμη ενημερωθεί για την κλοπή του αυτοκινήτου του ένας φίλος του τον είχε ενημερώσει ότι είχε δει το όχημά του να κινείται στον Βόλο.

Επισήμανε ότι εντός αυτού είχε έναν φάκελο που περιείχε το ποσό των 580 ευρώ, μία μικρή τηλεόραση και το σπουδαιότερο ένα βιβλίο με τα αρχεία που κρατούσε από τη δουλειά του για να πληρώνεται.

«Εχω καταστραφεί χωρίς αυτό το βιβλίο», φέρεται να είπε στο δικαστήριο τονίζοντας ότι εκεί έγραφε όλα τα χρήματα για τις πληρωμές από τις πωλήσεις γάλακτος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε για την κλοπή του ΙΧ και όχι και για την κλοπή τριών δοχείων λαδιού από το σπίτι 77χρονης στον Ριζόμυλο, καθώς ο δράστης επέστρεψε τελικά το λάδι στην παθούσα.

Επιπλέον, μετέτρεψε την ποινή του σε εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καθώς ο καταδικασθείς είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου σε προληπτικό έλεγχο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο υπήρχαν και τρία δοχεία λαδιού τα οποία από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν προϊόντα κλοπής.

Ο δράστης κρατήθηκε και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στη Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κλοπή. Μετά το Αυτόφωρο ο 37χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου