ΤΟΠΙΚΑ

«Θέλουμε συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

θέλουμε-συντάξεις-για-να-ζούμε-με-αξι-481755

Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας ενόψει εκλογών

«Να μην πέσουν οι συνταξιούχοι στην παγίδα της πόλωσης ενόψει εκλογών, αλλά να κρίνουν τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τις πολιτικές τους και τη στάση που κράτησαν στα δίκαια αιτήματά μας», ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της και μετά από συζήτηση για την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος μπροστά στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις.

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση κομμάτων και προβλέπουν νέα μέτρα με παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

«Οδηγός μας οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για τη λύση των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είμαστε αμνήμονες, δεν υιοθετούμε την λογική ό,τι έγινε – έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, είναι πληρωμένα με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής.

Απορρίπτουμε την επιδοματική λογική. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους και προαναγγέλλονται μαζικές αγωνιστικές περιφερειακές συσκέψεις με τα σωματεία και τους συνταξιούχους για την προετοιμασία από τώρα αγωνιστικού προγράμματος δράσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου