ΤΟΠΙΚΑ

205 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στη Μαγνησία

205-προσλήψεις-μονίμων-υπαλλήλων-στη-μαγ-482400

Εκδόθηκαν χθες τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ

Ανάσα με μόνιμο προσωπικό μετά από σειρά ετών δίνεται στις υπηρεσίες καθαριότητας, στις ΔΕΥΑ και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στη Μαγνησία. Συνολικά στον νομό προσλαμβάνονται 205 μόνιμοι υπάλληλοι όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ που εκδόθηκαν χθες με καθυστέρηση ενός σχεδόν χρόνου.

Ο Δήμος Βόλου ενισχύεται με 69 μόνιμους υπαλλήλους και επιπλέον 19 προσλαμβάνονται στη ΔΕΥΑΜΒ και 13 στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Συνολικά 19 μονίμους παίρνει ο Δήμος Αλμυρού, 13 ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και 10 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ ο Δήμος Σκιάθου ενισχύεται με 29 εργαζόμενους και η ΔΕΥΑ Σκιάθου με επιπλέον 9, ο Δήμος Σκοπέλου παίρνει 14 εργαζόμενους και ο Δήμος Αλοννήσου 10 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων θα απασχοληθεί σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και θα πληρώνεται μέσα από τα δημοτικά ταμεία.

Με τις συγκεκριμένες προσλήψεις ενισχύονται οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας με σημαντικές ελλείψεις και «ενέσεις» σε προσωπικό που απασχολείται για λίγους μόνο μήνες.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δήμου Βόλου που από τις αρχές Μαρτίου καλείται να δώσει τη μάχη της καθημερινότητας με μόλις 237 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Χθες με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων μπήκε τέλος στο μαρτύριο τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των δήμων.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καταδίκαζε την αναστολή των προγραμματισμένων για χθες κινητοποιήσεων των εργαζομένων:

«Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ για ακόμη μια φορά κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Από τη μία εξαγγέλλει Στάση Εργασίας και από την άλλη, την τελευταία στιγμή σε ώρα εκτός ωραρίου, την αναστέλλει με το αιτιολογικό ότι έχει διαβεβαιώσεις από τη κυβέρνηση και τον ΑΣΕΠ.

Στην ανακοίνωση της μας καλεί να είμαστε σε ετοιμότητα για αύριο Πέμπτη που μπορεί να προκηρύξει πάλι στάση εργασίας. Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε τι είναι; Από την άλλη η κυβέρνηση δεν είναι η πρώτη φορά που κοροϊδεύει εξαγγέλλοντας ημερομηνίες έκδοσης των αποτελεσμάτων και μετά τις παίρνει πίσω.

Έτσι και αλλιώς παίζει με την αγωνία των συναδέλφων εδώ και μήνες.

Τα τελικά αποτελέσματα της 3Κ πρέπει να αναρτηθούν ώστε οι συνάδελφοι να πιάσουν άμεσα δουλειά. Υπάρχουν όμως και 2500 συνάδελφοι που είναι με δικαστικές αποφάσεις και με την έκδοση των αποτελεσμάτων της 3Κ αυτοί θα απολυθούν. Για αυτούς η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν λέει τίποτα και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου