ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Οι Lions στηρίζουν τα μειονοτικά σχολεία της Β. Ηπείρου

γ-σούρλας-οι-lions-στηρίζουν-τα-μειονοτικά-482800

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συγγενών Πεσόντων Γ. Σούρλας και ο γενικός γραμματέας Απ. Κωστόπουλος κατά την παραλαβή σχολικών ειδών από την οργάνωση LIONS για τους μαθητές των μειονοτικών σχολείων της Β. Ηπείρου, δήλωσαν:

«Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 ευχαριστεί θερμά την οργάνωση LIONS, τον κυβερνήτη της Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Κ. Λυμπέρη καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων, που τους διαβιβάσαμε για το μειονοτικό σχολείο Μεσοποτάμου του Δήμου Φοινίκης Β. Ηπείρου.

Το σημαντικότερο είναι ότι αποφάσισαν να μην περιοριστούν μόνο στην εφάπαξ ικανοποίηση των αιτημάτων, αλλά θα είναι συνεχής και αμέριστη η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών.

Αυτή η απόφαση αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας μήνυμα που αν το υιοθετήσουν και άλλοι κοινωνικοί φορείς, επιχειρήσεις, ιδρύματα τότε βάσιμα μπορούμε να προσδοκούμε ότι διαγράφεται ευοίωνο το μέλλον της εκπαίδευσης των μαθητών των μειονοτικών σχολείων και η έμπρακτη συμπαράσταση προς τους ομογενείς που κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται και κρατούν υπερήφανο τον ελληνισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου