Δήμος Βόλου: Υποπτη προσπάθεια εμπλοκής του Δήμου με την καύση RDF

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-06, 12:17:03
Δήμος Βόλου: Υποπτη προσπάθεια εμπλοκής του Δήμου με την καύση RDF

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Επειδή η ύποπτη προσπάθεια εμπλοκής του Δήμου Βόλου στο θέμα της καύσης RDF από βιομηχανίες, όπως συμβαίνει, πάντως, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζεται από συγκεκριμένους κύκλους, ξεκαθαρίζουμε και πάλι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, από εξαμήνου και πλέον, ο σχεδιασμός για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων έχει “παγώσει” και δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί πριν η κυβέρνηση, που έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη, ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της με βάση τον εθνικό σχεδιασμό και τις κοινοτικές οδηγίες.

Συνεπώς οι όποιες αντιδράσεις και πιέσεις, κατά τα άλλα δικαιολογημένες λόγω της ανησυχίας των πολιτών, πρέπει να απευθύνονται προς την Κυβέρνηση, αφού εκείνη έχει εκδώσει την άδεια καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, η οποία, όπως και όλες σχεδόν οι μεγάλες βιομηχανίες στη χώρα, και σήμερα ακόμη καίνε τη συγκεκριμένη μορφή καυσίμου. Άρα, πέραν πάσης αμφιβολίας, η κυβέρνηση είναι και η μόνη που μπορεί να ανακαλέσει την άδεια αυτή, αν διαπιστωθεί ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετακύλισης ευθυνών προς άλλη κατεύθυνση, πλην της κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη και ως εκ τούτου απορριπτέα.

Και επειδή μεταξύ των ευλόγως ανησυχούντων πολιτών, όπως ο κ. Κων. Λούλης, που γνώρισε και αυτός τη γνωστή απαράδεκτη συμπεριφορά των μπαχαλάκηδων, με ύβρεις και αποδοκιμασίες, υπάρχουν, δυστυχώς, και κάποιοι που η γραφικότητα και η σκοπιμότητα, διαχρονικά, τους χαρακτηρίζουν, υπενθυμίζουμε ότι ο Βόλος έχει Δήμαρχο, που ασχολείται καθημερινά με τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης και που μόλις αναβαπτίστηκε στην λαϊκή εντολή και μάλιστα με τόσο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο, που κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης καθίσταται αυτομάτως γελοία και κατάπτυστη.

Και στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή καθορίζουν και υλοποιούν το σχεδιασμό και το πρόγραμμα τους, με βάση πάντα τις εντολές που πήραν από το σύνολο της κοινωνίας και όχι τις προσδοκίες ολιγάριθμων ομάδων, με αμφιλεγόμενες προθέσεις και κίνητρα".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=