ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα πανελλαδικών στη Μαγνησία

πρεμιέρα-πανελλαδικών-στη-μαγνησία-483192

Εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά – Αύριο η έναρξη για τους 1.482 υποψηφίους των ΓΕΛ

Πρεμιέρα πανελλαδικών σήμερα και στη Μαγνησία, με 362 υποψηφίους Επαγγελματικών Λυκείων να δίνουν το πρώτο μάθημα, που είναι τα Νέα Ελληνικά. Αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν 1.482 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, που θα δώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την απρόσκοπτη πρεμιέρα των πανελλαδικών και η μόνη αγωνία που υπάρχει αφορά στην αντοχή του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αφορμή ολιγόωρη διακοπή που σημειώθηκε προχθές με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι δοκιμαστικές εκπομπές και λήψεις θεμάτων μέσω του συστήματος VBI που γίνονταν στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τα Λύκεια που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ καλούνται σήμερα να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 7:45 το πρωί. Η εξέταση ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Οι υποψήφιοι θαπρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ειδικό δελτίο εξεταζομένου, στιλό διαρκείας και νερό. Το ίδιο θα ισχύσει και αύριο για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Απαντες είναι στις θέσεις τους έτοιμοι για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, 223 τακτικά μέλη που συγκροτούν τις λυκειακές επιτροπές εξετάσεων και 92 αναπληρωματικά τους, 19 εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν στα νησιά, αλλά και 37 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Εως και χθες γίνονταν δοκιμαστικές λήψεις και αναπαραγωγή θεμάτων κατά τα πρότυπα που θα ισχύσουν από σήμερα, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αδυναμίες ή προβλήματα και να αντιμετωπιστούν.

Από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων, που λειτουργεί στο κτίριο Μουρτζούκου (7ος και 8ος όροφος) και την οποία απαρτίζουν ο διευθυντής Δ.Ε. Σ. Σαβελίδης και οι διευθύντριες των ΓΕΛ Καναλίων και Μουσικού Ασπασία Μπάσιου και Αρετή Τζανετοπούλου, έγινε γνωστό ότι τα πάντα είναι έτοιμα για το άνοιγμα της αυλαίας των εξετάσεων.

Χωρίς κινητά

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι υποψήφιοι για τα κινητά τους τηλέφωνα. Από την κεντρική επιτροπή οι συστάσεις είναι αυστηρές. Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να προσέλθουν καν στα εξεταστικά κέντρα με κινητά, ούτε καν κλειστά. Αν εντοπιστούν να έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο ακόμη και απενεργοποιημένο υπάρχει ο κίνδυνος μηδενισμού του γραπτού τους.

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Από χθες τέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε λειτουργία η 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων. Η γραμμή λειτουργεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας έως τις 20 Ιουνίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το κέντρο είναι 2410611002, 2410669221.

Μήνυμα Γ. Δοδοντσάκη

Από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη απευθύνεται το εξής μήνυμα προς τους υποψηφίους:

«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα, όχι άγχος!

Αυτά θα έλεγα σε καθέναν/καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Δώσατε τόσο αγώνα ώς τώρα επενδύοντας στη μόρφωσή σας. Αυτές τις μέρες καλείστε να δώσετε ακόμα έναν, πριν μπείτε στις σχολές που ενδιαφέρεστε. Γιατί θα μπείτε. Το αξίζετε, είναι δίκαιο και θα ικανοποιήσετε τα όνειρά σας.

Μην είναι όμως όνειρο η επιτυχία σε μια σχολή. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι το παν. Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, διασκεδάστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει να κάνετε ένα όνειρο εφιάλτη. Σε καμιά περίπτωση δεν κλείνεται η ζωή σε ένα όνειρο.

Εύχομαι στον καθένα σας, στην καθεμιά σας ό,τι επιθυμεί να γίνει πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου