ΤΟΠΙΚΑ

Θερμή υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Βόλο

θερμή-υποδοχή-του-πατριάρχη-αλεξανδρ-483751

Παρηγοριά και στήριγμα είναι οι έλληνες για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, είπε ο κ. Θεόδωρος Β΄

Θερμή ήταν η υποδοχή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β΄ σήμερα το μεσημέρι στο Συνεδριακό της Μητρόπολης Δημητριάδος. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με τον οποίο ο κ. Θεόδωρος συνδέεται με στενούς δεσμούς, όπως και με την τοπική Εκκλησία.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος θα προεξάρχει στις ιερές ακολουθίες που τελούνται στο ναό της Αναλήψεως και θα κηρύξει αύριο την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής εβδομάδας, είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε «άφησα εχθές την Αλεξάνδρεια για να σας μεταφέρω τους παλμούς, την αλμύρα της θάλασσας από την πόλη του μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μαγνησία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «η επίσκεψή του θα δώσει καινούργια πνοή, για να κάνουμε ακόμη πιο μεγάλους τους δεσμούς τόσο με την πόλη της Αλεξάνδρειας και την Αίγυπτο αλλά και με όλη την Αφρική. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βάλει τις βάσεις για τις σχέσεις των πόλεών μας, της Μητροπόλεώς μας με το Πατριαρχείο, και φυσικά γιατί υπάρχει πολύ μέλλον στην ίδια την Αφρική» είπε.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από την ενδοχώρα της Αφρικής μέσα στις ζούγκλες, μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες. «Η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν ύψωνα το χέρι μου και δεν μπορούσα πια να μετρήσω απέναντί μου πόσες εκατοντάδες παιδιά, με έβλεπαν με τόση λαχτάρα στο βλέμμα για να τους προσφέρω ένα σταυρουδάκι, να υψώσω το χέρι μου και να τα ευλογήσω» είπε με συγκίνηση.

Τόνισε τους δεσμούς αγάπης που υπάρχουν μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Μητροπόλεως Δημητριάδος, κυρίως με τους μεγάλους ευεργέτες, την οικογένεια Αχιλλόπουλου στο Κάϊρο. «Στο πρόσωπό τους θέλω να χαιρετήσω τους μεγάλους ευεργέτες που ξεκίνησαν και από τον τόπο τον δικό σας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σχετικά με την στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ιεραποστολικό του έργο, τόνισε ότι «είναι η παρηγοριά και το στήριγμά μας. Πάντοτε το βλέμμα μας στρέφεται στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ευχαριστώ τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο γιατί σε εσάς ερχόμαστε, χτυπάμε την πόρτα, και πάντοτε τη βλέπουμε ανοιχτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου