ΤΟΠΙΚΑ

Δεσμεύσεις του Δικτύου Σιδηροδρομικών για διεκδίκηση προσλήψεων στον ΟΣΕ

δεσμεύσεις-του-δικτύου-σιδηροδρομικ-483831

Ανακοίνωση με αφορμή την εκλογή νέου προεδρείου στον θεσσαλικό σιδηρόδρομο

Τη δέσμευση ότι θα παλέψει ενάντια στους χαμηλούς μισθούς, θα διεκδικήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άμεσες προσλήψεις προσωπικού αναλαμβάνει ενώπιον των σιδηροδρομικών η παράταξη Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, με αφορμή τη συγκρότηση του νέου προεδρείου στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η παράταξη «θέτει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του σιδηρόδρομου και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, παλεύει ενάντια σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης και διεκδικεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας, άμεσες προσλήψεις προσωπικού, καμία απόλυση εργαζομένου, αγωνίζεται για έναν σύγχρονο, ποιοτικό και ασφαλή δημόσιο σιδηρόδρομο, για την ανάπτυξη του θεσσαλικού σιδηροδρόμου, ηλεκτροκίνηση των θεσσαλικών γραμμών Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας, αύξηση δρομολογίων και απ’ ευθείας δρομολόγια από Βόλο για Αθήνα – Θεσ/νίκη – Καλαμπάκα, ανάπτυξη του εργοστασίου Βόλου».

Αναφέρεται επίσης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, υπογραμμίζοντας πως «με συνέπεια, σοβαρότητα και ενότητα, θα αγωνιστούμε για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών και αντεργατικών μέτρων».

Όσον αφορά στη συνδικαλιστική διαμάχη με αφορμή τη συγκρότηση του νέου προεδρείου στο ΣΣΘ, το Δίκτυο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η πεισματική επιμονή της Ενωτικής Κίνησης Σιδηροδρομικών και κυρίως του απερχόμενου προέδρου να διεκδικεί εγωιστικά ο ίδιος την θέση του προέδρου, είχε ως αποτέλεσμα να μην συγκροτείται προεδρείο επί πέντε μήνες».

Τέλος, εκφράζονται ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους- μέλη του σωματείου που συμμετείχαν στις εκλογές και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι, μέλη του Σ.Σ.Θ., ανεξάρτητα από την ψήφο προτίμησης, κατέδειξαν την σπουδαιότητα του θεσμού και την αναγκαιότητα του Σ.Σ.Θ. Από σήμερα αρχίζουμε συλλογικό αγώνα για τον σιδηρόδρομο και τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς. Γυρίζουμε νέα σελίδα για το ιστορικό μας σωματείο τον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου