ΤΟΠΙΚΑ

Κληρικοί εθελοντές πυροσβέστες

κληρικοί-εθελοντές-πυροσβέστες-484180

Πέντε ιερείς πλαισιώνουν δυναμικά την ομάδα άμεσης επέμβασης ειδικής προστασίας Αγριάς

Πέντε κληρικοί πλαισιώνουν με δύναμη ψυχής το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, όποτε ζητηθεί η βοήθειά τους, επεκτείνοντας την έννοια της διακονίας και στον συγκεκριμένο τομέα.

Μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης ειδικής προστασίας Αγριάς, ο π. Βαρνάβας Σαράτσης, ο π. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, ο π. Θεόκλητος Κατσαρός, ο π. Ευστάθιος Τρικεριώτης και ο π. Δημήτρης Παπαστεργίου συνδράμουν ως εθελοντές όπου παρίσταται ανάγκη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Οι δράσεις πυρασφάλειας συνεχίζονται όλο τον χρόνο, με τους πέντε κληρικούς να συνδράμουν σε αρκετές περιπτώσεις στο έργο των πυροσβεστών, δίνοντας το «παρών» όπου παρίσταται ανάγκη.

«Σε κάθε συμβάν τρέχουμε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Τη συγκεκριμένη περίοδο, στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ενημερώνουμε τον κόσμο σχετικά με τους κανόνες και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Βαρνάβας Σαράτσης, εφημέριος του ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς και επίτιμος γενικός γραμματέας της ομάδας.

Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι η ομάδα υφίσταται από το 2011 και τα μέλη που είναι πιστοποιημένα από την Πυροσβεστική ανέρχονται σε 25, ενώ έχουν προστεθεί πέντε καινούργια.

Ο λόγος που ώθησε τους ιερείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στην ομάδα είναι «η αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάθε δράση είναι διακονία, πολύ δε περισσότερο η προσφορά του ιερέα και η παρουσία του σε κάθε προσπάθεια πυρόσβεσης» είπε.

Η πολυεπίπεδη δράση και η προσφορά της ομάδας πλαισιώνεται από τρία ιδιωτικά σκάφη με τους εθελοντές πάντα έτοιμους να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι όταν χρειαστεί να μεταφέρουν προσωπικό στα νησιά για την αντιμετώπιση συμβάντος.

Οι πέντε κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι πάντα έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της φωτιάς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός περικλείουν όλους τους τομείς. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους αποτυπώνεται σε δεκάδες περιπτώσεις, με τους ίδιους να γίνονται αποδέκτες της ευγνωμοσύνης των πυροσβεστών, αλλά και όσων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου