ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση κατά Σπηλιόπουλου

μήνυση-κατά-σπηλιόπουλου-851206

Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργου Σπηλιώπουλου προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων κατέθεσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ζητείται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθόσον σύμφωνα με το Επιμελητήριο προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τελέσεως αδικημάτων που ζημίωσαν τον φορέα και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου και παντός άλλου υπευθύνου.

Η αναφορά η οποία υποβλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου επικεντρώνεται στο ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του κ. Σπηλιόπουλου που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και παράλληλα δημόσιος υπάλληλος, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει το Επιμελητήριο να αμφισβητείται ευθέως η νομιμότητα των αποφάσεων του θεσμού από το 2007 μέχρι την έκπτωσή του.

Κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Βόλου από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Τσαμπαρδούκα μαζί με το νομικό σύμβουλο Βασίλη Νιζάμη που ενεχυρίασαν στις δικαστικές αρχές παράλληλα έναν ογκώδη φάκελο με διάφορες αποφάσεις και την έκθεση ελέγχου που έγινε για τα πεπραγμένα της θητείας του κ. Σπηλιόπουλου με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του υπαλλήλου ΟΑΕΔ Σπηλιόπουλου Γεώργιου, όχι μόνο ως Προέδρου Δ.Σ., αλλά και ως μέλους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κατά το χρονικό διάστημα από 11 -12-2007 έως και σήμερα γίνεται αναφορά στις σχετικές αποφάσεις μονιμοποίησης του πρώην προέδρου στο Δημόσιο και υπογραμμίζονται αναλυτικά οι ενέργειες που έγιναν μόλις αποκαλύφθηκε η «διπλή ιδιότητά του». Σύμφωνα με τους μηνυτές, ο κ. Σπηλιώπουλος είχε συστηματική, οργανωμένη και συνεχή εμπορική δραστηριότητα, ενώ επίσης κατέχει αδιαλείπτως την εμπορική ιδιότητα μέχρι και σήμερα, ακόμη και μετά την ημερομηνία μονιμοποιήσεώς του ως υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, παρ’ ότι υπάρχει ασυμβίβαστο προς την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα.

Γίνεται εξάλλου την απάντηση από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που εξέδωσε γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία «φυσικό πρόσωπο, μέλος Επιμελητηρίου, το οποίο κατέχει ταυτόχρονα και την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, δεν δύναται να κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού ή να καταλάβει τη θέση του Προέδρου, γιατί η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια η συμμετοχή του στο Επιμελητήριο, απαγορεύεται ρητά από το Νόμο».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου