ΛΑΡΙΣΑ

Εκδρομή της ΚΝΕ στα Αμπελάκια και στο Στόμιο

εκδρομή-της-κνε-στα-αμπελάκια-και-στο-σ-484328

Μονοήμερη εκδρομή, «στην ιστορία και στις ομορφιές του τόπου μας», διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 15 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940- 1949, στο χωριό Αμπελάκια του νομού Λάρισας. Θα ακολουθήσει δροσιστική βουτιά στην παραλία του Στόμιου Λάρισας.

Στον παραδοσιακό οικισμό των Αμπελακίων, από το 2008 λειτουργεί το Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μνήμες, ιστορίες και διδάγματα της θρυλικής δεκαετίας του 1940- 1949 και των δύο ένοπλων αναμετρήσεων. Του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, μέσα από την δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), καθώς και της κορυφαίας ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα, την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) …

Η ύπαρξη του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια δεν έγινε γνωστή ούτε μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους κατακτητές. Οι 5 – 6 άνθρωποι που γνώριζαν το «μυστικό» το κράτησαν καλά φυλαγμένο στην καρδιά τους και κρυμμένο στη μνήμη τους. Θα μαθευτεί πολύ αργότερα, το 1985, όταν έφτασε στα γραφεία της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ φωτοτυπημένο υλικό.

Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει δροσιστική βουτιά, στιγμές ξεκούρασης αλλά και αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία του Στόμιου της Λάρισας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και συμμετοχές στο 6948482728 ή στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου