ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου έγιναν «Ποταμοερευνητές» στον Αχέροντα

μαθητές-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-έγιναν-484359

Άλλη μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του 1ου Γυμνασίου Βόλου αποτέλεσε η μεγάλη εκδρομή του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ποταμοερευνητές» στον ποταμό Αχέροντα στα μέσα του περασμένου Απρίλη.

Από νωρίς μαθητές και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να επισκεφτούν τον ποταμό Αχέροντα και να ζήσουν για λίγο κοντά στα πεντακάθαρα νερά του.

Με ορμητήριο την πανέμορφη Πάργα επισκέφτηκαν τον Αχέροντα και έκαναν πεζοπορία στο μονοπάτι δίπλα στις όχθες του πλησιάζοντας με τα πόδια την περιοχή του Σουλίου, έκαναν ιππασία και ράφτινγκ στα νερά του και διασκέδασαν με παραδοσιακό ψήσιμο και χορούς.

Την επόμενη μέρα γνώρισαν τα πανέμορφα Ιωάννινα και επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η τριήμερη εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στο μεσοβυζαντινό ναό της Πόρτα Παναγιάς και την εμπειρία του περάσματος από την Ήπειρο στη Θεσσαλία με τα πόδια μέσω της τοξοτής πετρόκτιστης γέφυρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων.

Το ιστορικό γεφύρι στέκει ακλόνητο από το 1527 μ.Χ. μέχρι και σήμερα και αποτελούσε τη μοναδική δίοδο σύνδεσης των χωριών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας μέχρι τη δεκαετία του 1930.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 23 μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος τους οποίους συνόδευαν και καθοδηγούσαν ο φυσικός Γιάννης Γκινίδης, ο μαθηματικός Ροδόλφος Αρκάς και η φιλόλογος Θάλεια Σακελλαρίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου