ΤΟΠΙΚΑ

Μετρούν πληγές από το χθεσινό μπουρίνι επιχειρηματίες στο Νότιο Πήλιο

μετρούν-πληγές-από-το-χθεσινό-μπουρίν-486288

Επίσημη πρεμιέρα καλοκαιριού με χαλάζι στη Μαγνησία… Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα χθες το σκηνικό στις παραλίες έγινε… χειμερινό, με το χαλάζι να στρώνεται πάνω στις αμμουδιές που άσπρισαν, ενώ από το μπουρίνι που ξέσπασε σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και ζημιές στα παραλιακά μπαρ ιδίως στο Νότιο Πήλιο. Στην περιοχή του Αλμυρού, η σφοδρή χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό.

Μπορεί το καλοκαίρι να μπήκε επισήμως ημερολογιακά και χθες να άρχισαν τα πρώτα μπάνια για πολλούς, ο καιρός όμως φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια.

Ηταν περίπου στις πέντε το απόγευμα, όταν τα πάντα άρχισαν να σκοτεινιάζουν στην περιοχή του Αλμυρού. Δυνατός αέρας, βροχή και στη συνέχεια χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού. Οδηγοί, που βρίσκονταν καθ’ οδόν με τα αυτοκίνητά τους στην εθνική οδό, αναγκάστηκαν να σταματήσουν με αλάρμ. Ηταν τέτοια η σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης και η διάρκειά της, που η εθνική μετατράπηκε σε… παγοδρόμιο.

Λίγο αργότερα το μένος του καιρού μεταφερόταν προς την πλευρά του Νοτίου Πηλίου. Από το δυνατό μπουρίνι έσπασε δέντρο στην περιοχή της Κορώπης, όπου έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ καταστηματάρχες παραλιακών μαγαζιών έτρεχαν να μαζέψουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και κατασκευές από την παραλία. Το μπουρίνι τα «σήκωσε» όλα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, προκαλώντας καταστροφές στον εξοπλισμό των καταστημάτων, πολλά εκ των οποίων ήταν έτοιμα για την επίσημη πρεμιέρα της… καλοκαιρινής περιόδου.

Αρον – άρον έφευγε ο κόσμος από τις παραλίες, όπου λίγο νωρίτερα απολάμβανε το μπάνιο του, και έτρεχε να βρει σημείο να προστατευτεί.

Το σκηνικό συμπλήρωσε η χαλαζόπτωση, που διήρκησε σχεδόν δέκα λεπτά της ώρας. Οι αμμουδιές έγιναν… λευκές.

Φόβοι υπάρχουν και για τις δενδροκαλλιέργειες. Παραγωγοί φοβούνται ότι η ισχυρή χαλαζόπτωση θα έχει προκαλέσει ζημιές στον καρπό μηλιών, αχλαδιών και κερασιών, ωστόσο σήμερα αναμένεται να υπάρχει ακριβής εικόνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου