Επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-03, 14:06:08
Επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στον Βόλο

Επίσημη επίσκεψη στον Βόλο και στην τοπική Εκκλησία θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να προεξάρχει της μεγάλης Ιεράς Πανηγύρεως της Αναλήψεως στον Βόλο και να τελέσει την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2019, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος θα αφιχθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, στις 12 μ.μ. όπου, σε επίσημη τελετή, θα αναγορευτεί Επίτιμος Δημότης Βόλου, από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί το Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας. Την ημέρα αυτή τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά.

Στις 7μ.μ. θα προεξάρχει του Μεγάλου Πατριαρχικού Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα Του απονεμηθεί η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος.

Την Πέμπτη 6 /6, ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως, ο Μακαριώτατος θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στις 7μ.μ., θα μεταβεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», όπου θα τελέσει τα εγκαίνια Εκθέσεως Ζωγραφικής της κ. Ελένης Παύλου-Grossman, μι τίτλο: «Ιερά Προσκυνήματα στην Αίγυπτο: Άγιος Μηνάς Μαριώτης, Αγία Αικατερίνη Σινά, Ιερά Μονή Φαράν».

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου θα κηρύξει την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2019, αφιερωμένης στην Αλεξάνδρεια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=