ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα φοιτήτρια με «χρυσές» διακρίσεις

βολιώτισσα-φοιτήτρια-με-χρυσές-δια-486966

Η 22χρονη Μάγδα Σαμαρά, τεταρτοετής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχει με επιτυχία σε μεγάλες διοργανώσεις

Σημαντικές χορευτικές διακρίσεις έχει αποσπάσει η νεαρή Βολιώτισσα Μάγδα Σαμαρά, η οποία συμμετείχε με επιτυχία στο 5ο Thessaloniki Dance Festival, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό χορού στα Βαλκάνια, που διοργανώθηκε τον προηγούμενο μήνα, γεμίζοντας τους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης μουσική και χορό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η 22χρονη Μάγδα, τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση ως dance instructor και guest performer στον τομέα του oriental ανάμεσα σε διεθνούς φήμης instructors από Ρωσία, Βουλγαρία και Ελλάδα, μεταξύ των οποίων παρέδωσε και ένα masterclass σεμινάριο χορού στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Η ταλαντούχα φοιτήτρια δήλωσε ενθουσιασμένη από τη συμμετοχή της ενώ σημείωσε ότι τα 6 διαφορετικά είδη χορού στον διαγωνισμό έφεραν στην πόλη της Θεσσαλονίκης πάνω από 2.500 αθλητές από 34 χώρες ξεπερνώντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Παράλληλα στην τριήμερη διοργάνωση φιλοξενήθηκαν 44 κριτές από διαφορετικές χώρες.

Το TDF αποτελεί μια διοργάνωση που περικλείει διαγωνισμούς, σεμινάρια και parties όλων των ειδών που περιλαμβάνει τις κατηγορίες oriental, latin, salsa, contemporary, jazz, street στους χώρους της ΔΕΘ.

Χορευτικές διακρίσεις

Η Βολιώτισσα φοιτήτρια έχει αποσπάσει σειρά από ζηλευτές διακρίσεις συμμετέχοντας σε σημαντικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ που ξεδίπλωσε το πολυδιάστατο ταλέντο της.

Στο ομώνυμο φεστιβάλ διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο rakkasah χρυσή νικήτρια της επαγγελματικής κατηγορίας oriental το 2018 ανάμεσα σε συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο και Βέλγιο.

Στο μεταξύ έχει προσθέσει σειρά νέων διακρίσεων στο καλλιτεχνικό της βιογραφικό, συμμετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τη φετινή σεζόν συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στον διεθνή διαγωνισμό Open World Belly Dance Cup που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 25 Νοεμβρίου που απέσπασε τη 2η θέση στην κατηγορία oriental folklor (παραδοσιακός χορός) και την 3η θέση στην επαγγελματική κατηγορία oriental raks sharki.

Διεθνής παρουσία

Οι χορευτικές της δραστηριότητες συνδυάζονται αρμονικά με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς, που εμπλουτίζουν τις καλλιτεχνικές της περγαμηνές με πληθώρα νέων διακρίσεων.

Αξια αναφοράς είναι η συμμετοχή της στο διεθνές φεστιβάλ 4th Spring International Bellydance Competition που διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 17 – 18 Μαρτίου στον πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά» Αθηνών. Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ κατέκτησε τον τίτλο Fantasy Fusion Star of the Year 2019 και την 1η θέση στην κατηγορία fusion oriental μεταξύ πολλών συμμετοχών. «Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει oriental χορό συνδυασμένο με άλλο είδος χορού και στην προκειμένη περίπτωση παρουσίασα σύγχρονο χορό με oriental» εξηγεί.

Οι διακρίσεις, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ, καθώς απέσπασε παράλληλα τη 2η θέση στην επαγγελματική κατηγορία Bellydance Star of the Year 2019, μεταξύ 23 εγχώριων και μη συμμετοχών, που αποτελούν χορογραφίες της ιδίας, υπό την επίβλεψη της Ντίας Πιλάτου με την οποία συνεργάζεται και προπονείται τα τελευταία χρόνια.

Διακρίσεων συνέχεια

Η χορευτική σεζόν συνεχίζεται και με άλλους διαγωνισμούς, αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια με διεθνούς φήμης instructors τα οποία παρακολουθεί και ενημερώνεται. Εκπαιδεύεται συνεχώς, ταξιδεύει και παρακολουθεί σεμινάρια και μαθήματα σε εσωτερικό και εξωτερικό μεταξύ των οποίων το Urdang Academy στο Λονδίνο και τα Pineapple Studios επίσης στο Λονδίνο.

Η 22χρονη Μάγδα διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή.

Περιγράφοντας τη χορευτική της διαδρομή αναφέρει ότι ήταν μαθήτρια σε πληθώρα αξιόλογων σχολών χορού στον Βόλο, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχει πολλές συνεργασίες με σχολές χορού της Θεσσαλίας και είναι αναγνωρισμένη καθηγήτρια από την International Dance Teachers Association.

Η ίδια έχει ασχοληθεί με πληθώρα ειδών κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, μοντέρνο τζαζ, κλακέτες, ιρλανδέζικο χορό, breakdance, hiphop, latin, oriental και dancehall, είδος street style χορού από την Τζαμάικα το οποίο έφερε στη Θεσσαλία το 2013 έπειτα από εκπαίδευση την οποία συνεχίζει.

Ο χορός και η άσκηση είναι αλληλένδετα γιατί «ως καθηγητής φυσικής κατάστασης οφείλεις να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, άρα πρέπει οπωσδήποτε να σπουδάσεις», υπογραμμίζει, ενώ αποκαλύπτει ότι στόχος και όνειρό της είναι να συνδυάσει τις σπουδές της με τον χορό γιατί «το ένα συμπληρώνει το άλλο» και παράλληλα να συνεχίσει να εξελίσσεται ως χορεύτρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου