ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι πτήσεις της EasyJet

αρχισαν-οι-πτήσεις-της-easyjet-487748

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου καθώς άνοιξε χθες ο νέος κύκλος πτήσεων της Βρετανικής εταιρίας «EasyJet», που είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Οι πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρίας συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να υπογραμμίζουν ότι η Αγγλική αγορά αποτελεί σταθερά έναν από τους βασικούς αιμοδότες της «βαριάς βιομηχανίας» της περιοχής και της χώρας γενικότερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κίνηση που σημειώθηκε την περασμένη σεζόν με την συγκεκριμένη εταιρία θεωρήθηκε ικανοποιητική καθώς οι πτήσεις της περσινής σεζόν διήρκεσαν από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου για την Βρετανική Easy Jet, με την οποία ταξίδεψαν 3.217 τουρίστες στην Μαγνησία και αναχώρησαν 3.014, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Οι πτήσεις της φετινής σεζόν, που ξεκίνησαν χθες, θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρίας, με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι πτήσεις της EasyJetγια φέτος έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με πέρυσι, γεγονός που συνεπάγεται περισσότερες αφίξεις.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, ο οποίος διαβλέπει μονοψήφια αύξηση στην συνολική κίνηση των επιβατών από το εξωτερικό, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που διατυπώνονται από τουριστικούς πράκτορες, με φόντο το Brexit.

Η χθεσινή, πρώτη πτήση της EasyJetήρθε από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ της Αγγλίας, ενώ σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα στις 8 Ιουνίου θα ανοίξει ο κύκλος πτήσεων της AustrianAirlinesαπό Βιέννη προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που συνεχίζονται επί σειρά ετών.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Η πρώτη φετινή πτήση από Ρουμανία πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, χθες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την συγκεκριμένη αγορά να εμφανίζει δυναμική παρουσία στο νησί. Αγγλοι και Ιταλοί κατέχουν τα «σκήπτρα» στην κίνηση από το εξωτερικό, παράλληλα με τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι επίσης εντάσσουν στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς τις Βόρειες Σποράδες.

Προχθές, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν 16 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου που έφεραν περισσότερα από 3.000 άτομα στο νησί του Παπαδιαμάντη και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα, με το πλάνο αφίξεων να πυκνώνει σταδιακό όσο προχωράει η σεζόν.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες των τουρ οπερέϊτορς για κάλυψη των κενών θέσεων στις πτήσεις του εξωτερικού, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να εκτιμά ότι ενδεχομένως θα υπάρχει απόκλιση της φετινής τουριστικής κίνησης σε σύγκριση με την περσινή, τηρουμένων των αναλογιών.

Αυστριακοί στα νησιά

Ενδεκαμελής ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων επισκέπτονται, επίσης, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, κατόπιν συνεργασίας των κατά τόπους Ενώσεων ξενοδόχων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να δουν, να καταγράψουν και να προβάλουν τις ομορφιές των νησιών στο εξωτερικό.

Η πολυμελής ομάδα που έφτασε χθες στον πρώτο σταθμό του ταξιδιού, φιλοξενείται από την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου και τις επόμενες μέρες σειρά έχει η Σκόπελος. Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη ανέφερε ότι η επίσκεψη στην Σκόπελο, που θα πραγματοποιηθεί τις δύο επόμενες μέρες, είναι πολύ σημαντική γιατί θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της προσπάθειας προβολής του νησιού στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου