ΤΟΠΙΚΑ

Πήλιο: Δύο μήνες μέσα στη φυλακή, φωνάζει ότι είναι αθώος

πήλιο-δύο-μήνες-μέσα-στη-φυλακή-φωνάζε-489065

Μετά από ένταλμα σύλληψης, ενώ δεν έχει κριθεί η ταυτοπροσωπία των στοιχείων του

Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Λάρισας επί δύο σχεδόν μήνες, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία των στοιχείων του, βρίσκεται ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 28 του περασμένου Μαρτίου από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου, μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση σε τρίτους.

Ο κρατούμενος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ότι τα στοιχεία του εντάλματος δεν ταιριάζουν με τα δικά του ούτε στο πατρώνυμο και το μητρώνυμο, αλλά ούτε ως προς το όνομα και το επίθετο, ωστόσο συνεχίζει να κρατείται, καθώς αρμόδιο δικαστήριο για να λύσει το θέμα είναι το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει προσδιορίσει να συζητήσει την υπόθεσή του στις 26 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι το ένταλμα, με το οποίο συνελήφθη, εκδόθηκε πριν από 18 χρόνια και συγκεκριμένα το 2001. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που είχε συζητηθεί η προσφυγή του για άρση της κράτησης μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία, είχε κρίνει ότι είναι αναρμόδιο να αποφασίσει.

Ωστόσο, στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε ο φάκελος της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με αποτέλεσμα ο 40χρονος να παραμένει κρατούμενος.

Ο 40χρονος που εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το Α’ Τμήμα Πλημμελειοδικών Βέροιας και διάταξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι δεν γνωρίζει ούτε τα άτομα που τον κατέδειξαν ως υπαίτιο.

Ο αλλοδαπός λέει ότι απασχολούταν σε αγροτικές εργασίες στη Γατζέα εδώ και πολύ καιρό και ότι ποτέ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά του.

Η εν λόγω υπόθεση άρχισε να απασχολεί αστυνομικές και δικαστικές αρχές το 2001 στη Βέροια. Τότε ήταν που δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να είναι ξαδέρφια του 40χρονου, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εντούτοις οι δύο αλλοδαποί είχαν καταδείξει ως κάτοχο των ναρκωτικών τον 40χρονο με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Επισημαίνεται πάντως ότι παρά το πέρας των χρόνων το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο 40χρονος δεν κινδυνεύει με παραγραφή καθώς λόγω της έκδοσης του βουλεύματος η παραγραφή γίνεται μετά από διάστημα 20 ετών από τη στιγμή τέλεσης του αδικήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου