ΤΟΠΙΚΑ

Ολα έτοιμα στη Μαγνησία για τις Πανελλαδικές

ολα-έτοιμα-στη-μαγνησία-για-τις-πανελλ-489874

Οδηγίες και συμβουλές προς υποψηφίους, αλλά και… γονείς – Χωρίς κινητά οι μαθητές στα εξεταστικά κέντρα, αλλιώς μηδενισμός γραπτού!

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, έχει μπει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έχει αναλάβει την οργάνωση της διαδικασίας. «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, πλήρως οργανωμένοι ώστε να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία των πανελλαδικών στα συνολικά 23 εξεταστικά κέντρα του νομού», δήλωσε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας αντίστοιχα για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ θα ξεκινήσει η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας των πανελλαδικών και στη Μαγνησία.

Στη γραμμή της εκκίνησης μπαίνουν συνολικά 1.482 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ εκ των οποίων οι 1.196 φετινοί απόφοιτοι, οι 263 απόφοιτοι παρελθόντων ετών, 26 φυσικώς αδύνατοι και 362 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ εκ των οποίων οι 267 φετινοί απόφοιτοι, οι 80 απόφοιτοι άλλων ετών, 15 φυσικώς αδύνατοι. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους 1.844, αριθμός αυξημένος κατά 68 υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι.

Οι εξετάσεις στη Μαγνησία θα διεξαχθούν σε 21 Γενικά Λύκεια που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα στον νομό εκ των οποίων τα τρία στα νησιά, δύο εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τα ΕΠΑΛ, ενώ θα λειτουργήσει και ένα εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνάτων. Επίσης στον νομό θα λειτουργήσουν και δύο εξεταστικά κέντρα για το ειδικό μάθημα των αγγλικών που θα εξεταστεί στις 21 Ιουνίου, στο 1ο και 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Τέλος θα λειτουργήσει κι ένα βαθμολογικό κέντρο στον νομό, το 48ο που θα δέχεται γραπτά υποψηφίων από άλλον νομό της χώρας.

Για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων θα ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών: 223 τακτικά μέλη που συγκροτούν τις λυκειακές επιτροπές εξετάσεων και 92 αναπληρωματικά τους, 19 εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν στα νησιά, αλλά και 37 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Την κεντρική επιτροπή εξετάσεων που θα λειτουργεί στο κτίριο Μουρτζούκου (7ος και 8ος όροφος) απαρτίζουν ο διευθυντής Δ.Ε. Σ. Σαβελίδης και οι διευθύντριες των ΓΕΛ Καναλίων και Μουσικού Ασπασία Μπάσιου και Αρετή Τζανετοπούλου.

Χωρίς κινητά, αλλιώς μηδενισμός γραπτού

Οπως σημείωσε ο κ. Σαβελίδης οι υποψήφιοι την πρώτη ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο στις 7:45 το πρωί και τις επόμενες ημέρες στις 8 π.μ. Οι εξετάσεις θα ξεκινούν στις 8:30 το πρωί. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ειδικό δελτίο εξεταζομένου, στιλό διαρκείας και νερό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, ούτε καν κλειστό, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος μηδενισμού του γραπτού τους.

«Θέλω από καρδιάς να ευχηθώ στους μαθητές μας καλή επιτυχία και να τους διαμηνύσω ότι οι πανελλαδικές είναι μία από τις πολλές εξετάσεις που θα δώσουν στη ζωή τους, σημαντική μεν, αλλά όχι η πιο σημαντική», τόνισε η κ. Τζανετοπούλου συνιστώντας λιγότερο άγχος και ηρεμία στους υποψηφίους.

Από την πλευρά της η κ. Μπάσιου εστίασε στους γονείς που όπως τόνισε δεν θα πρέπει να μεταφέρουν το άγχος τους στα παιδιά, αντιθέτως να δημιουργούν ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον, να φροντίζουν για τη σωστή διατροφή τους, την ξεκούρασή τους αλλά και τον ύπνο τους.

Το πιο απομακρυσμένο εξεταστικό

Το πιο απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο στον νομό φέτος θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου.

Μέσω skype η διευθύντρια του σχολείου Μερόπη Μαχαιρίδου, δήλωσε καθ’ όλα έτοιμη για τις εξετάσεις που θα δώσουν συνολικά δέκα παιδιά του νησιού, εννέα φετινοί απόφοιτοι και ένας προηγούμενου έτους. «Εχουμε παραλάβει τα τετράδια και τα αριθμητήρια των μαθητών και σήμερα (σ.σ. χθες) ενημερώσαμε τους μαθητές για τη διαδικασία. Τα παιδιά είναι αγχωμένα κι εμείς τους τονίσαμε ότι οι πανελλαδικές δεν είναι μονόδρομος», τόνισε η κ. Μαχαιρίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου