ΤΟΠΙΚΑ

300 άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση στη Μαγνησία

300-άτομα-με-πολλαπλή-σκλήρυνση-στη-μαγν-489933

Ενημερωτική εκδήλωση χθες στην παραλία του Βόλου

Περισσότερα από 300 άτομα εκτιμάται ότι πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση στη Μαγνησία, με την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου να υπογραμμίζεται στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία του Βόλου.

«Ευαισθητοποίηση για τα αφανή συμπτώματα και τον αόρατο αντίκτυπο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Ενωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων «ΕΑμΠΣ» με έδρα το Βόλο, με στόχο την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου, Γιούλη Στανίση, επισήμανε ότι «είμαστε γύρω στα 100 εγγεγραμμένα μέλη αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πάσχοντες και γι αυτό θέλουμε να τους προτρέψουμε να ενταχθούν στον σύλλογο, να κοινωνικοποιηθούν και να συμμετέχουν στις δράσεις μας».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μειώνονται σταδιακά οι ηλικίες των πασχόντων από πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ όπως σημείωσε η κ. Στανίση, υπάρχει περίπτωση 13χρονου παιδιού που εμφάνισε το πρόβλημα, με τον μέσο όρο ηλικίας των πασχόντων να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 50 ετών. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η ενημέρωση και η συμβουλή των ειδικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νόσος και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πασχόντων.

Σκοπός της χθεσινής εκδήλωσης, άλλωστε, ήταν να δώσει φωνή σε όλους τους πολίτες που επηρεάζονται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας για να μοιραστούν τα αφανή συμπτώματά της και να αντιληφθεί παράλληλα ο κοινωνικός περίγυρος πώς να παρέχει σωστή υποστήριξη στους πάσχοντες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου