ΤΟΠΙΚΑ

Οι 27 του νέου δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου

οι-27-του-νέου-δημοτικού-συμβουλίου-νοτί-490506

Ξεκαθαρίζει το τοπίο, αν και οι έδρες ανά ενότητα αναμένεται να ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο με βάση το εκλογικό μέτρο

Αρχισε να ξεκαθαρίζει από χθες το τοπίο για τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου στο Νότιο Πήλιο, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών υπέρ υποψηφίων. Οι εκλογές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς στη β’ Κυριακή θα κριθεί ποιος θα είναι ο δήμαρχος της νέας τετραετίας, με τους Μιχ. Μιτζικό και Μιλτ. Παπαδημητρίου να δίνουν τη μάχη της κάλπης και επιπλέον εκκρεμεί η ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο της κατανομής των εδρών ανά δημοτική ενότητα για κάθε συνδυασμό, με βάση το ποσοστό του πρώτου εκλογικού γύρου, που θα κρίνει ποιοι θα είναι οριστικά οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην Αργαλαστή εκλέγονται συνολικά 5 δημοτικοί σύμβουλοι, σε Αφέτες επίσης 5, στις Μηλιές 8, στη Σηπιάδα 5 και στο Τρίκερι 4.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αργαλαστή φέρεται εκλέγεται 1 δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Μιχ. Μιτζικού, 2 από την παράταξη του Μιλτ. Παπαδημητρίου και από έναν εκλέγουν οι Κώστας Γραμμένος και Γιάννης Κωνσταντινάκης. Σύμφωνα με τις ψήφους που έλαβαν (σε παρένθεση) εκλέγεται (από τον Μιχ. Μιτζικό) ο Δημ. Παρρησιάδης (548), (από τον Μιλτ. Παπαδημητρίου) ο Τιμ. Σχοινάς (194) και ο Κων. Παπαμαρκάκης (192), (από τον Κ. Γραμμένο) η Αρτεμις Βαλασσά (96) και (από τον Ι. Κωνσταντινάκη) ο Νικ. Κατσιαφούρης (99).

Στους Αφέτες τρεις πιθανότατα δημοτικούς συμβούλους εκλέγει η παράταξη του Μιχάλη Μιτζικού τους Ιφιγένεια Γαρυφάλλου (285), Ιωάννη Φιλίππου (240) και Ι. Ευαγγελάκη (218) και δύο η παράταξη του Μιλτιάδη Παπαδημητρίου τους Δημήτρη Κουκουμβρή (224) και Παν. Ξυράφη (220).

Στις Μηλιές ο κ. Μιτζικός φαίνεται να εκλέγει τέσσερις συμβούλους τους Απ. Διανέλλο (474), Ι. Τζώρτζη (296), Ευστ. Ευαγγελινό (261) και Δημ. Ραμματά (213), δύο εκλέγει ο κ. Παπαδημητρίου τους Ευ. Νασιόπουλο (429) και Νικ. Γιαννιό (210) και δύο ο κ. Γραμμένος τους Δημ. Παντελή (271) και Γιώργο Τζοβάρα (171).

Στη Σηπιάδα ο κ. Μιτζικός εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους τους Νικ. Μαμμά (529) και Μαρίνα Συριή – Δροσίτη (288), έναν ο κ. Παπαδημητρίου τον Χρ. Επιδέξιο (237), έναν ο κ. Γραμμένος τον Ευστ. Ζηργάνο (120) και έναν ο κ. Κωνσταντινάκης τον Ι. Ευγενικό (113).

Τέλος στο Τρίκερι και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια εκλέγει τρεις συμβούλους ο κ. Μιτζικός τους Εμμανουήλ Γιαμαρέλο (305), Βασίλη Μανέτα (260) και Ι. Καλόγηρο (252) και έναν ο κ. Παπαδημητρίου τον Παν. Σταματά (173).

«Παίζει» το σενάριο της εκλογής και δεύτερου συμβούλου στην Αργαλαστή από την παράταξη του κ. Μιτζικού που σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο κ. Ι. Διανέλλος (292), αυτό όμως σημαίνει ότι θα «κοπεί» κάποιος δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης από άλλη ενότητα, και επιπλέον θα οδηγήσει σε «καραμπόλα» και τις υπόλοιπες παρατάξεις στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Σημειώνεται δε ότι όποιος από τους δύο μονομάχους του δημαρχιακού θώκου δεν εκλεγεί, θα καταλάβει θέση δημοτικού συμβούλου «κόβοντας» δικό του υποψήφιο από την ενότητα στην οποία εκλέγεται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου