ΤΟΠΙΚΑ

«Επικοινωνία» μετά από 6 χρόνια στην περιοχή λαχαναγοράς στον Βόλο

επικοινωνία-μετά-από-6-χρόνια-στην-πε-491286

Στον όμιλο Μυτιληναίος η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού – Αναβαθμίζεται ενεργειακά και το «Καρτάλειο» αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

«Επικοινωνία» μετά από έξι και πλέον χρόνια αποκτά η περιοχή λαχαναγοράς στον Βόλο, που χωρίζεται στη μέση από τον χείμαρρο Ξηριά. Η γέφυρα που ένωνε τις δύο όχθες της περιοχής εξυπηρετώντας εμπόρους, βιοτέχνες και αγρότες που τη χρησιμοποιούσαν καθημερινά για τις εργασίες τους, καθαιρέθηκε το 2013 και έκτοτε όλοι αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα κάνοντας τον κύκλο για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του χειμάρρου Ξηριά.

Την αναγκαιότητα του έργου αφουγκράστηκαν Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας και έξι χρόνια μετά την καθαίρεσή της βρέθηκε χρηματοδοτική στέγη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 1,95 εκατ. ευρώ και χθες, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, άναψε πράσινο φως για τους όρους του διαγωνισμού που θα γίνει προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος και να ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας στην περιοχή.

Στον Μυτιληναίο ο οδοφωτισμός

Στην ίδια συνεδρίαση κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΛΕΜΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον Βόλο καθώς και της αυτοματοποίησης του συστήματος με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε 18.166 σημεία στην πόλη με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 54,30%. Προβλέπει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου φωτισμού του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητας Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας για τη βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής του. Μέσα από το ίδιο σύστημα θα παρακολουθείται η ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν συστήματα συντήρησης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα καταγράφονται οι βλάβες, θα γίνεται ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης. Ο ιδιώτης που αναδείχθηκε και έχει και την ευθύνη της συντήρησης για τα επόμενα 12 χρόνια.

Ενεργειακή αναβάθμιση «Καρτάλειου»

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο της αναβάθμισης του «Καρτάλειου Διδακτηρίου» στον Βόλου, όπου συστεγάζονται τα σχολεία Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου. Για το έργο αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής οι όροι του διαγωνισμού.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις προϋπολογισμού 906.000 ευρώ αφορούν ενδεικτικά σε θερμομόνωση δώματος, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων (τοποθέτηση συστήματος έξυπνου φωτισμού) και στην αντικατάσταση εξοπλισμού λεβητοστασίων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου