ΤΟΠΙΚΑ

Συστράτευση φορέων κατά του καπνίσματος

συστράτευση-φορέων-κατά-του-καπνίσμα-492052

Σχετικό μάθημα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Εκκληση του Χαράλαμπου Τσιμά για ευαισθητοποίηση του κόσμου

Μηνύματα ζωής μετέφερε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου με πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν από την Πολιτεία τα αναγκαία μέτρα κατά του καπνίσματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην εκδήλωση με τίτλο «Τσιγάρο ή…Παιδεία;» συμμετείχε η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, o οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Τσιμά για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργικής συστράτευσης των φορέων κατά του καπνίσματος και εφαρμογής καινοτόμων βιωματικών δράσεων.

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής ότι διδάσκεται ειδικό μάθημα για το κάπνισμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο παρακολουθούν ήδη 120 φοιτητές και «ευελπιστούμε ότι θα γίνουν πρεσβευτές σε αυτό τον αγώνα» είπε. Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ευρηματικούς τρόπους, όπως το βιβλίο της Ζωής Γεροστάθη, ή εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα, για να αντιληφθούν τα παιδιά τις συνέπειες του καπνίσματος. Εάν τα παιδιά δεν θα «ενδώσουν» στο κάπνισμα τώρα, μετά από αρκετά χρόνια δεν θα έχουμε συνέπειες στο κάπνισμα στη νεολαία που σε λίγο θα είναι 40 ετών και κάτω» τόνισε.

Ο εμπνευστής της χθεσινής εκδήλωσης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «είμαι δίπλα στον άνθρωπο και αναζητώ αιτίες για να βοηθώ τον συνάνθρωπό μου και μια σκέψη είναι η κακιά συνήθεια του τσιγάρου που τόσος κόσμος χάνεται εξαιτίας του».

Ο κ. Τσιμάς ανέφερε ότι «το κράτος ψηφίζει νόμους τους οποίους δεν εφαρμόζει» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η εκδήλωση θα εκτιμηθεί από τους συνανθρώπους μου που τους αγαπώ και τους σκέπτομαι πάντα. Σκέπτομαι πώς θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να βρουν καλύτερες μέρες» είπε.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, συμμετείχαν ο γνωστός πνευμονολόγος Χρήστου Κωνσταντίνος και η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Γεροστάθη Ζωή με το βιβλίο «Χοπ …..Τρύπωσα». Η κ. Γεροστάθη κατέστησε σαφές ότι «μέσα από την εκπαίδευση μπορούμε να μυήσουμε τα παιδιά σε συμπεριφορές που τα κάνουν πολίτες σκεπτόμενους. Να αποκτούν υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους. Το βασικό είναι να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες και όχι να τους μυήσουμε σε απαγορεύσεις» σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου