ΤΟΠΙΚΑ

Οι επικρατέστεροι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου

οι-επικρατέστεροι-δημοτικοί-σύμβουλ-493528

Χθες το απόγευμα «κλείδωσε» το αποτέλεσμα στο 100% των εκλογικών τμημάτων

Στις 4:56 χθες το απόγευμα, 46 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, «κλείδωσε» το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Βόλου, επιβεβαιώνοντας τον εκλογικό θρίαμβο του Αχιλλέα Μπέου που ξεπέρασε το 57%.

Μετά την καταχώρηση του αποτελέσματος από δύο εκλογικά τμήματα (από το 230ο Βόλου στο δυτικό τμήμα Ν. Ιωνίας και από το 75ο Βόλου στα Κάτω Λεχώνια) που εκκρεμούσαν, ο δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Αχιλλέας Μπέος έλαβε 37.321 ψηφοδέλτια και ποσοστό 57,38% και ακολουθούν οι Νάνσυ Καπούλα επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» με 9.949 ψηφοδέλτια και ποσοστό 15,30%, ο Ι. Αποστολάκης επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» με 8.161 ψηφοδέλτια και ποσοστό 12,55%, ο Απ. Παπαδούλης επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» με 5.621 ψηφοδέλτια και ποσοστό 8,64% και ο Απ. Ριζόπουλος επικεφαλής της ΛΑΣ με 3.994 ψηφοδέλτια και ποσοστό 6,14%.

Οπως είναι γνωστό και με βάση την εφαρμογή της απλής αναλογικής ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος διατηρεί τις δυνάμεις του με 28 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, οκτώ έδρες παίρνει η Νάνσυ Καπούλα, έξι ο Ιάσονας Αποστολάκης, τέσσερις ο Αποστόλης Παπαδούλης και δύο η ΛΑΣ.

Στο 49μελές δημοτικό συμβούλιο Βόλου εκλέγονται συνολικά 28 σύμβουλοι από τον Βόλο, 12 από τη Ν. Ιωνία, 2 από την Αγριά, 2 από τη Ν. Αγχίαλο και ένας από κάθε μία από τις υπόλοιπες ενότητες Αισωνία, Αρτέμιδα, Ιωλκός, Μακρινίτσα και Πορταριά.

Πληροφορίες θέλουν την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου να κρατά έναν σύμβουλο σε κάθε μία από τις επτά δυεδρικές και μονοεδρικές ενότητες (Αγριά, Ν. Αγχίαλο, Αισωνία, Αρτέμιδα, Ιωλκό, Μακρινίτσα και Πορταριά), να παίρνει 5 ή 6 θέσεις στη Ν. Ιωνία και αντίστοιχα 15 ή 16 στον Βόλο.

Εάν γίνει αυτό και με βάση την έως και χθες το βράδυ πορεία της καταμέτρησης των σταυρών, που ωστόσο είναι επισφαλής, το εισιτήριο από τις δημοτικές ενότητες φαίνεται ότι παίρνουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, οι Απ. Μαλαματίνης από την Αγριά, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή από τη Ν. Αγχίαλο, Βιολέττα Καντόλα από την Αισωνία, Κ. Γανωτής από την Αρτέμιδα, Ζαφ. Δασκαλόπουλος από την Ιωλκό, Αρης Σαββάκης από την Πορταριά, ενώ «ντέρμπι» θεωρείται η θέση της Μακρινίτσας μεταξύ των Στεφ. Κάλλη και Αγη Σκοτεινιώτη.

Στη Ν. Ιωνία και σύμφωνα πάντα με τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης που είναι σε εξέλιξη και δεν είναι επίσημα, φαίνεται να προηγούνται οι Χρ. Στεφόπουλος, Βούλα Αναγνώστου και Μιχ. Καπουρνιώτης.

«Ιστορία» γράφει ο Κώστας Λούλης

«Ιστορία» στις εκλογές στον Δήμο Βόλου φαίνεται να γράφει ο υποψήφιος στον Βόλο Κώστας Λούλης, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να συγκεντρώνει πρωτοφανή αριθμό «σταυρών» που κυμαίνεται στις 5.000 περίπου.

Η πρωτιά του Κώστα Λούλη και με διαφορά από τον επόμενο δημοτικό σύμβουλο που εκλέγεται θεωρείται βέβαιη αν και ακόμη η καταμέτρηση των σταυρών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από σήμερα το μεσημέρι.

Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν επίσης τους Γ. Πράττο, Αργ. Κοπάνα, Ανδρ. Ζέρβα και Θ. Θεοδώρου να είναι στους πέντε πρώτους με περισσότερους από 1.500 σταυρούς, ενώ «δυνατοί» στη σταυροδοσία και σε εκλόγιμες θέσεις θεωρούνται οι Γ. Μουλάς, Θαν. Σταυρίδης, Στ. Παπαευσταθίου, Γ. Βλιώρας, Απ. Ζαρκάδας – Βεργής και Γ. Τόρης.

Τη «μάχη» για την είσοδο φαίνεται ακόμη να δίνουν οι Κων. Νάκος και Απ. Νάσιος καθώς και δύο γυναίκες.

Για τους υποψηφίους των υπολοίπων συνδυασμών επικρατεί απόλυτο «σκοτάδι».

Το μαρτύριο του «σταυρού»

Τα παραπάνω θεωρούνται επισφαλή, καθώς η καταμέτρηση των σταυρών αφορά σε ορισμένα από τα 266 εκλογικά τμήματα του Δήμου Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ανατραπούν. Η αγωνία των υποψηφίων «χτυπά»… κόκκινο. Τέλος στο μαρτύριο του… σταυρού αναμένεται να δοθεί το νωρίτερο σήμερα το μεσημέρι με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης από το Πρωτοδικείο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου