ΤΟΠΙΚΑ

Με ρυθμούς χελώνας τα εκλογικά αποτελέσματα στη Μαγνησία

με-ρυθμούς-χελώνας-τα-εκλογικά-αποτελ-494670

Ενώ η σταυροδοσία στους δήμους δεν είναι ακόμη γνωστή

Με προβλήματα και κενά συνεχίστηκε χθες, και δεν ολοκληρώθηκε, η μετάδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στη Μαγνησία. Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας χθες στις 9.30 το βράδυ, ένα 24ωρο και πλέον δηλαδή μετά το κλείσιμο της κάλπης, σε επίπεδο Θεσσαλίας είχαν ενσωματωθεί 1.592 εκλογικά τμήματα από σύνολο 1.625 (97,97%), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η τελική εικόνα.

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές εκλογές στη Μαγνησία, εικόνα υπήρχε για τα 332 εκλογικά τμήματα από σύνολο 350 (94,86%).

Στον δήμο Βόλου το ποσοστό ενσωμάτωσης ήταν 99,12%, ενώ στον δήμο Ρήγα Φεραίου στο 92,86%, καθώς έως εκείνη την ώρα δεν είχαν καταχωρηθεί ακόμη δύο από τα 28 εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δεν καταχωρούταν ηλεκτρονικά, καθώς το Τμήμα Πληροφορικής δεν διέθετε τηλεγραφήματα από αρκετά τμήματα. Συγκεκριμένα, στις 7:30 το απόγευμα έλειπαν από την ενσωμάτωση 19 τηλεγραφήματα από ισάριθμα εκλογικά τμήματα που αφορούσαν στους συνδυασμούς των περιφερειακών εκλογών. Ακόμη, έλειπαν εννέα τηλεγραφήματα από τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από αυτά είχαν παραληφθεί από το Διοικητικό Τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, άλλα όμως όχι.

Το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων μεταδιδόταν στο υπουργείο Εσωτερικών το βράδυ των εκλογών και στη συνέχεια αυτά τοποθετούταν σε στοίβες, χωρίς ταξινόμηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην εύρεση ορισμένων τηλεγραφημάτων που είχαν παραληφθεί.

Ακόμη δεν είχε παραληφθεί το εκλογικό υλικό από δώδεκα τμήματα των Σποράδων. Στις 9 το βράδυ το Διοικητικό Τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν είχε παραλάβει οκτώ τηλεγραφήματα από δήμους, ενώ για τις περιφερειακές εκλογές υπήρχε ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα.

Γενικότερα η διαδικασία για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω του δύσκολου έργου που είχαν να διεκπεραιώσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διεξάγοντας εκλογές σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να έχουν κανένα μέλος εφορευτικών εκλογών.

Εξάλλου, η παράδοση του εκλογικού υλικού συνεχιζόταν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έως αργά χθες το βράδυ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους κατά κύριο λόγο των νησιών να παρουσιάζονται ο ένας μετά τον άλλο.

Επισημαίνεται ότι η κατεύθυνση μετάδοσης των αποτελεσμάτων δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έδωσε προτεραιότητα στις ευρωεκλογές, ενώ για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές ζήτησε μόνο τα στοιχεία για τους συνδυασμούς.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου