ΤΟΠΙΚΑ

Τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους αποκάλυψαν μαθητές

τη-δημιουργικότητα-και-τα-ταλέντα-του-495344

Στην ετήσια εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου για την προβολή της δουλειάς, που γίνεται στο σχολείο

Τη δημιουργική δράση όλης της χρονιάς αποκάλυψαν στην τοπική κοινωνία σε ανοιχτή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε προ ημερών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Η προβολή της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο, αποτέλεσε κι ένα ανοιχτό «προσκλητήριο» στους φετινούς αποφοίτους των γυμνασίων προκειμένου να επιλέξουν την επαγγελματική εκπαίδευση ως ισότιμη ευκαιρία για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης.

Μαθητές του τομέα πληροφορικής και της ειδικότητας τεχνικού υπολογιστών και δικτύων παρουσίασαν τους τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δημιούργησαν από το μηδέν. «Πρόκειται για υπολογιστές που κατασκεύασαν τα παιδιά από το μηδέν με υλικά που μας χορήγησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Οι μαθητές συνέθεσαν τους υπολογιστές, τους σετάρανε με λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές, τους τέσταραν για την καλή λειτουργία τους και τους παρουσίασαν και στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε τον περασμένο Απρίλιο», είπε ο καθηγητής πληροφορικής Χρήστος Σουλιώτης αναφέροντας ότι οι μαθητές ξέφυγαν από τη θεωρία, δούλεψαν με ενθουσιασμό και απογειώθηκαν μέσα στην τάξη.

Δεν ήταν όμως η μοναδική δημιουργία. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Νίκο Κατσαβριά, οι μαθητές κάλυψαν όλα τα επίπεδα δράσης μέσα στη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται: συμμετείχαν στο συνέδριο για τον Ανθιμο Γαζή με ιστορικές εργασίες, αποτύπωσαν την ιστορία του Βόλου μέσα από φωτογραφικό υλικό. «Κάθε χρόνο γίνονται πολλά δημιουργικά πράγματα μέσα στα σχολεία που δεν προβάλλονται στην κοινωνία. Εμείς αποφασίσαμε να ανοιχτούμε στην τοπική κοινωνία και να προβάλλουμε τη δράση μας. Επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν κάτι δημιουργικό: να βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει ότι η μεταγυμνασιακή εκπαίδευση στηρίζεται σε δύο πυλώνες στο επαγγελματικό και στο γενικό λύκειο που είναι εξίσου σπουδαίοι και δημιουργικοί», τόνισε ο κ. Κατσαβριάς.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με μία μικρή παράσταση στην έναρξη που αφορούσε στο μπούλινγκ και ολοκληρώθηκε με παράσταση Καραγκιόζη που έπαιξε μαθητής της γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Πρόκειται για τον Γιώργο Καποτά που έχει μυηθεί στο θέατρο σκιών από την ηλικία της α’ γυμνασίου. «Κατασκευάζω μόνος μου φιγούρες, έμαθα πράγματα από ανθρώπους του θεάτρου σκιών και προσπαθώ κι εγώ από την πλευρά μου να κρατήσω ζωντανή την παράδοση», ανέφερε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου