ΤΟΠΙΚΑ

Αρπαξε τάματα από εικόνα!

αρπαξε-τάματα-από-εικόνα-437230

Σε ώρα λειτουργίας του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας εισέβαλε στο εσωτερικό της εκκλησίας νεαρής ηλικίας άντρας, σπάζοντας την τζαμαρία εικόνας και αρπάζοντας τάματα. Έτρεχε με τα χρυσά και τα ασημένια αφιερώματα στα χέρια για να ξεφύγει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ιερέων και πιστών. Όμως, δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί, καθώς αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν στην προσπάθειά του να διαφύγει με κλεμμένο, όπως διαπιστώθηκε, δίκυκλο.
 
Η Ευαγγελίστρια έγινε στόχος κλοπής, ενώπιον δεκάδων μαρτύρων, χθες λίγο πριν τις 9 π.μ. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος λειτουργούσε παρουσία δεκάδων πιστών, τη στιγμή που ο θόρυβος από τη θραύση του προστατευτικού υαλοπίνακα της ιερής εικόνας «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» τάραξε το κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης.
Στρέφοντας το πρόσωπό τους οι πιστοί αντίκρισαν το νεαρό να αρπάζει μέσα από τα σπασμένα τζάμια χρυσά και ασημένια τάματα που ήταν τοποθετημένα μπροστά στην εικόνα από δωρεές πιστών. Ο ιερέας δεν σταμάτησε τη λειτουργία για να μην προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση. Ορισμένοι από τους πιστούς έτρεξαν να κυνηγήσουν τον νεαρό, αλλά δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν.
Με τα τάματα στα χέρια, όσα είχε προλάβει να αρπάξει -αξίας 4.000 ευρώ σύμφωνα με τις μετέπειτα εκτιμήσεις- το έβαλε στα πόδια. Μάρτυρες τον είδαν να τρέχει και να επιβιβάζεται σε δίκυκλο όχημα.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έσπευσαν λαμβάνοντας την κλήση, τον εντόπισαν κοντά στην Ευαγγελίστρια. Πρόκειται για 34χρονο άεργο, κάτοικο Ν. Ιωνίας.
Στην κατοχή του βρέθηκε το σύνολο των κλεμμένων ταμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον Ιερό Ναό. Διαπιστώθηκε ότι κλεμμένο ήταν το δίκυκλο που οδηγούσε, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Στο πρόσωπο του 34χρονου, μεταβαίνοντας για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ο προϊστάμενος ιερέας αντίκρισε ένα νέο, τον οποίο στην εκκλησία γνώριζαν από το παρελθόν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Δεν αποκλείεται κατά την ώρα της εισβολής του στην Ευαγγελίστρια να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, σύμφωνα με πληροφορίες, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε για τους δεκάδες μάρτυρες κατά τη δράση του.
Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο που τα συγκεκριμένα τάματα μπροστά από την εικόνα του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» γίνονται στόχος κλοπής. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού μετά και το χθεσινό περιστατικό θα απομακρυνθούν από το σημείο.
Ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου