ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς

πανελλήνια-διάκριση-για-το-ειδικό-δημ-495406

Κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας για την οδική ασφάλεια

Πανελλήνια διάκριση απέσπασε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, συμμετέχοντας σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τίτλο «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τη δεύτερη πανελλήνια διάκριση κατέλαβε, ειδικότερα, το Γ’ τμήμα, συμμετέχοντας με ποικίλες βιωματικές δράσεις που είχαν ως επιστέγασμα την παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους για την οδική ασφάλεια, που εντυπωσίασε τους κριτές.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του τμήματος, ο ειδικός παιδαγωγός ΠΕ71 Δημήτρης Αίσωπος, ο οποίος συντόνισε τη δράση.

Ο ίδιος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι συνεργάστηκε με την Κατερίνα Πρασσά, ειδική παιδαγωγό ΠΕ 71, τη λογοθεραπεύτρια του σχολείου Χριστίνα Καραβιδέ, ενώ στη δράση συμμετείχαν οι φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κική Νεστοροπούλου και Ειρήνη Κακούρα.

Ο Δημ. Αίσωπος δίνει συγχαρητήρια «στους υπέροχους μαθητές μας» και υπογραμμίζει ότι «συμμετέχουμε ισότιμα με τη γενική αγωγή και τους ανοίγουμε το δρόμο για να αναδείξουν τις δυνατότητές τους» και ευχαριστεί τον διευθυντή του σχολείου Απόστολο Μιχαλόπουλο «για την στήριξη και ενίσχυση της προσπάθειας».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθούν, αντίστοιχα, οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους θα προβληθεί από την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση τη νέα σεζόν και όλοι οι συντελεστές δηλώνουν εξωτερικά ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση. Οι μαθητές μέσα από την συγκεκριμένη δράση είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βιωματικές δράσεις με όχημα και επίκεντρο την κυκλοφοριακή αγωγή, ανοίγοντας δρόμους για την ισότιμη συμμετοχή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου