ΤΟΠΙΚΑ

Κόλλησαν όπλο στο μέτωπο 92χρονης!

κόλλησαν-όπλο-στο-μέτωπο-92χρονης-437241

Ληστεία-καρμπόν με την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 55χρονης μοναχικής γυναίκας στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού δημιουργεί στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σοβαρές υπόνοιες ότι οι στυγεροί δολοφόνοι συνεχίζουν να τριγυρίζουν στο Βόλο και να επιλέγουν τα επόμενα θύματά τους.

Μοναχική γυναίκα ετών 92 είναι το έκτο θύμα ληστείας το τελευταίο δίμηνο στο Βόλο. Οι ληστές, οι οποίοι χτυπούν ανά δύο και πριν εισβάλουν στις μονοκατοικίες ή τα διαμερίσματα έχουν παρακολουθήσει για ημέρες το θύμα τους, έδρασαν στη μονοκατοικίας μιας ακόμη γιαγιούλας.

Ο εφιάλτης ζωντάνεψε για το επόμενο ηλικιωμένο άτομο που δεν άργησαν να επιλέξουν. Χθες, μεταξύ 3.30 έως 5 το πρωί η ηλικιωμένη ταράχτηκε, όταν ο ύπνος της διεκόπη από την είσοδο στη διώροφη μονοκατοικία της στο Βόλο δύο αγνώστων στην ίδια ατόμων. Απειλήθηκε με όπλο και δέχθηκε τα χτυπήματα των αδίστακτων ληστών για να της αποσπάσουν το κομπόδεμά της με μόλις 250 ευρώ και δύο δαχτυλίδια που τράβηξαν από τα χέρια τους.

Το νέο χτύπημα των στυγερών δραστών ήρθε μόλις δύο 24ωρα από το προηγούμενο, με θύμα έναν 82χρονο, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του στους ληστές, όταν προσποιήθηκαν τους απογραφείς.

Όμως, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται για το ίδιο επικίνδυνο «δίδυμο» που έδρασε στις δύο τελευταίες ληστείες.

Οι χθεσινές κινήσεις τους μέσα στη μονοκατοικία της 92χρονης, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, παραπέμπουν σε όσα συνέβησαν στη μονοκατοικία της 55χρονης Ευδοκίας Αναγνωστοπούλου, η οποία βρήκε ασφυκτικό θάνατο από την ταινία που χρησιμοποίησαν για να τις φιμώσουν το στόμα, εγκαταλείποντάς τη δεμένη στο μπάνιο του σπιτιού της. Για τις αστυνομικές αρχές θεωρείται πολύ πιθανό πίσω από την τελευταία ληστεία να κρύβονται τα ίδια αιμοβόρα άτομα.

Εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού της 92χρονης, όπου διαμένει μόνη της, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από την κύρια πόρτα του πάνω ορόφου, χωρίς όμως ίχνη παραβίασης, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ανυπεράσπιστη να αμυνθεί, η γιαγιούλα δέχθηκε τη βία των «τεράτων». Απειλήθηκε με πιστόλι που κρατούσε ο ένας από τους δυο, το οποίο κόλλησε στο κεφάλι της. Τη ράπισαν στο πρόσωπο για να την εκφοβίσουν και να την εξαναγκάσουν να τους υποδείξει που είχε χρήματα.

Χρηματικό ποσό 250 ευρώ ήταν όλο το περιεχόμενο του κομποδέματος της 92χρονης. Τα άρπαξαν μαζί με δύο δαχτυλίδια που τράβηξαν από τα χέρια της. Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτά και συνέχιζαν να ψάχνουν στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Παρέμειναν για περισσότερο από μία ώρα στη μονοκατοικία της και αφού δεν εντόπισαν τίποτε άλλο έφυγαν, γλυτώνοντας την ηλικιωμένη από την ομηρία. Πριν τραπούν σε φυγή έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής.

Η 92χρονη, η οποία κάλεσε σε βοήθεια με όση δύναμη της είχε απομείνει, μεταφέρθηκε για προληπτικούς κυρίως λόγους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου