ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

στη-ναυτική-εβδομάδα-στον-βόλο-ο-πατρι-495518

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο κ. Θεόδωρος θα τελέσει τα εγκαίνια στον Βόλο

Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’ θα ανοίξει ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο, στον προαύλειο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα τελέσει τα εγκαίνια του κύκλου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου με τιμώμενη πόλη την Αλεξάνδρεια.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Βόλο και την Μητρόπολη Δημητριάδος με την ιδιότητα του Πατριάρχη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκάτοχοί του είχαν επισκεφτεί κατά το παρελθόν την περιοχή.

Ο κ. κ. Θεόδωρος ο Β είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης σπούδασε στην Οδησσό της Ρωσίας Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία.

Στις 9 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη από την Ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου παμψηφεί ως ο 115ος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Είναι ο έβδομος κρητικής καταγωγής Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετά τους Σίλβεστρο, Μελέτιο Πηγά, Κύριλλο Λούκαρη, Γεράσιμο Παλλαδά, Γεράσιμο Σπαρταλιώτη και Μελέτιο Μεταξάκη. Η ενθρόνιση έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία προκαθημένων και αντιπροσωπειών όλων των Εκκλησιών και πολιτικών αρχών Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου την 24η Οκτωβρίου 2004.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων της Ναυτικής εβδομάδας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της παρουσίας του Πατριάρχη, θα ανοίξει στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου, τον ίδιο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο χορευτικό αντάμωμα με τη συμμετοχή 52 συγκροτημάτων και πλήθους κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου