ΤΟΠΙΚΑ

Και πέμπτη… κάλπη σε σχολεία

και-πέμπτη-κάλπη-σε-σχολεία-495586

Από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της Καύσης – Αστυνομία σε εκλογικό κέντρο για την απομάκρυνσή τους

Από μία ακόμη πέμπτη… κάλπη κλήθηκαν να περάσουν εκλογείς του Δήμου Βόλου σε 11 εκλογικά κέντρα. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργάνωσε «δημοψήφισμα» για την καύση σκουπιδιών στήνοντας κάλπες.

Ωστόσο, το στήσιμο κάλπης στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου προκάλεσε την αντίδραση δικαστικής αντιπροσώπου, η οποία κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την απομάκρυνση της κάλπης εκτός προαύλειου χώρου του εκλογικού κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής η ψηφοφορία διεξήχθη από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. με τη συμμετοχή 5.216 πολιτών και βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν το 98,51% απάντησε «όχι» στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την καύση των σκουπιδιών στον Βόλο;» και μόλις το 1,49% ψήφισε «ναι».

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τον μελλοντικό δήμαρχο Βόλου και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας», αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην Ελληνική Κυβέρνηση στις 5 Ιουνίου, οπότε και οργανώνεται μαζική κάθοδος στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου