ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση χθες σε Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο και ΚΕΠ Βόλου

αυξημένη-κίνηση-χθες-σε-δημοτολόγιο-λ-495628

Από εκλογείς για έγγραφα ταυτοπροσωπίας, βεβαιώσεις χιλιομετρικών αποστάσεων και για να μάθουν πού ψηφίζουν

Αυξημένη ήταν χθες από το πρωί η κίνηση σε Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο και Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Βόλου από εκλογείς, που αναζητούσαν έγγραφα ταυτοπροσωπίας για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Και οι τρεις υπηρεσίες ήταν ανοιχτές από τις 7 χθες το πρωί για την εξυπηρέτηση των εκλογέων.

Στο Δημοτολόγιο απευθύνονταν εκλογείς που χρειάστηκαν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας καθώς διαπιστώθηκαν διαφορές με τα στοιχεία τους στους εκλογικούς καταλόγους ή δεν συμπεριλαμβανόταν καθόλου το όνομά τους σε αυτούς.

Από το Ληξιαρχείο χορηγήθηκαν ληξιαρχικές πράξεις για εξακρίβωση στοιχείων των εκλογέων σε περίπτωση αναντιστοιχίας με τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων. Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γάμου και γέννησης για να μπορέσουν οι εκλογείς να ψηφίσουν.

Από την ίδια υπηρεσία εκδόθηκαν περί τις 40 βεβαιώσεις χιλιομετρικών αποστάσεων κυρίως για φοιτητές που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για να μην έχουν κυρώσεις. Αρκετές ερωτήσεις υποβλήθηκαν και από πολίτες στους οποίους έχει γίνει στέρηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Αυξημένη η κίνηση και στο ΚΕΠ Βόλου στην οδό Ιάσονος από πολίτες που έσπευσαν μετά το άνοιγμα της κάλπης να μάθουν πού ψηφίζουν. Από την ίδια υπηρεσία εκδόθηκαν και ληξιαρχικές πράξεις γάμου για τη διασταύρωση των στοιχείων των εκλογέων με τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά με τους εκλογείς να εξυπηρετούνται άμεσα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου