ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη θέση για το ΙΙΕΚ Βόλου σε πανελλήνιο διαγωνισμό κοσμήματος

πρώτη-θέση-για-το-ιιεκ-βόλου-σε-πανελλή-495956

Η σπουδάστρια Σοφία Συμιακάκη στην κορυφή με τη «Χρυσή Τομή» της

Νέα μεγάλη διάκριση για το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου επετειακού μεταλλίου που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπολών και Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) τιµώντας τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Την πρώτη θέση κατέκτησε η σπουδάστρια της ειδικότητας κοσμήματος Σοφία Συμιακάκη, που δημιούργησε ένα επετειακό μετάλλιο για την Ομοσπονδία βασισμένο στη φιλοσοφία του αρχικού, αλλά με σύγχρονη οπτική.

Δημιούργησε το έργο της «Χρυσή Τομή», σχεδιασμένο με τους όρους της χρυσής ακολουθίας αριθμών του Fibonacci 1618 και της χρυσής τομής – χρυσή αναλογία κατά τον Da Vinci, που δεσπόζει ο αριθμός 40.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης μετέφερε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στην κατάρτιση στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας. Το έπαθλο συνοδεύεται με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΟΒΑΚΟ ως αναµνηστικό αντικείµενο ή κόσμημα σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της και των σχετικών φορέων.

«Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ως σύγχρονος εκπαιδευτικός φορέας που συνεχώς εξελίσσεται, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, του βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους παραγωγικούς συλλόγους – ανά ειδικότητα – και συγκεκριμένα στο κόσμημα με την ΠΟΒΑΚΩ και ειδικά με τον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας, πάντα αρωγό στις προσπάθειές του», αναφέρει η πρόεδρος Σοφία Χάλαρη και τόσο η ίδια όσο και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ συγχαίρουν τη σπουδάστρια Σοφία Συμιακάκη για τη μεγάλη της επιτυχία και τις εκπαιδεύτριες του τμήματος κοσμήματος κ.κ. Λέτα Αργυράκου και Ράνια Χρηστάκη για τις επιτυχίες τους! «Από τους βασικούς στόχους του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις, διαγωνισμούς και ευρωπαϊκά προγράμματα», καταλήγει η κ. Χάλαρη.

Ο Σύλλογος

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας «συγχαίρει τη σπουδάστρια του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου στο τμήμα κοσμήματος Σοφία Συμιακάκη για την πρώτη θέση που κατέκτησε με το έργο της «Χρυσή Τομή» στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου επετειακού μεταλλίου, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών ΠΟΒΑΚΩ για την τεσσαρακοστή της επέτειο. Η επιτυχία αυτή είναι ένα ακόμα δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου και αυτό οφείλεται και στους αξιόλογους καθηγητές και καθηγήτριες, όπως επίσης και στην υπεύθυνη τμήματος κ. Λέττα Αργυράκου. Ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας στηρίζει την προσπάθεια των νέων που ασχολούνται με το κόσμημα, το οποίο έχει 6.000 χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα, αλλά όπως αποδεικνύεται έχει και μέλλον!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου