ΤΟΠΙΚΑ

Αφησαν σύξυλους 128 επιβάτες του «Μουντζούρη»

αφησαν-σύξυλους-128-επιβάτες-του-μουντζ-496794

Οργή και αγανάκτηση για την ακύρωση των δρομολογίων του θρυλικού «Μουντζούρη», ενώ είχαν εκδοθεί εισιτήρια

«Δεν έχουν τον Θεό τους» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατήργησαν νύχτα… τα δρομολόγια του θρυλικού «Μουντζούρη» για το Σαββατοκύριακο λόγω έλλειψης προσωπικού! Αφωνοι έμειναν χθες το πρωί 128 επιβάτες, άλλοι με τα εισιτήρια στα χέρια και άλλοι περιμένοντας να τα εκδώσουν στον σταθμό των Κάτω Λεχωνίων που είναι η αφετηρία για το τρενάκι του Πηλίου.

Κανείς δεν είχε φροντίσει προηγουμένως να τους ενημερώσει. Ξεχειλισμένοι από οργή και αγανάκτηση έσπευδαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου για να εισπράξουν πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Παρ’ ότι το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο κανονικά στον πίνακα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και είχαν βγάλει εισιτήριο, ο «θρυλικός Μουντζούρης» δεν κύλησε ποτέ στις ράγες. Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο στις 10 το πρωί, όπως κάθε φορά, με επιστροφή από τις Μηλιές στις 3 το μεσημέρι.

Η ώρα περνούσε και όπως αποδείχτηκε οι επιβάτες περίμεναν μάταια να επιβιβαστούν στο τρενάκι του Πηλίου και να κάνουν τη βόλτα τους μέχρι τις Μηλιές. Όπως ενημερώθηκαν εκ των υστέρων φυσικά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφαση που πήρε στις 9 το βράδυ προχθές Παρασκευή καταργούσε τα δρομολόγια με το τρενάκι του Πηλίου Σάββατο και Κυριακή, διότι δεν υπάρχουν μηχανοδηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον σιδηροδρομικό σταθμό των Κάτω Λεχωνίων επικράτησε ένταση. Εξοργισμένοι οι επιβάτες καταφέρθηκαν κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνει αποφάσεις «στο πόδι» χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό.

Πολλοί από αυτούς νωρίς το μεσημέρι έσπευσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου για να ζητήσουν εξηγήσεις για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, ενώ επίσης απαίτησαν την επιστροφή του αντιτίμου, κάτι που έγινε φυσικά.

Σημειώνεται πως στα δρομολόγια του θρυλικού Μουτζούρη απασχολούνται κάθε φορά δύο μηχανοδηγοί. Για αυτό το Σαββατοκύριακο ως φαίνεται και αυτοί οι δύο δεν κατέστη δυνατό να «επιστρατευτούν» έστω προκειμένου να «ταξιδέψει» το Τρενάκι του Πηλίου.

Πρωτοφανής απόφαση

Για πρωτοφανή απόφαση που εκθέτει τον σιδηρόδρομο έκανε λόγο μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Νικολάου, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και πρόεδρος της τελευταίας διοίκησης του σωματείου (η νέα που έχει προκύψει δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα εδώ και αρκετούς μήνες). «Η στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σεβασμός στο επιβατικό κοινό, το οποίο στηρίζει τον σιδηρόδρομο. Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για αυτή τη συμπεριφορά», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου