ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική παρέμβαση στην αγορά σιταριού

δυναμική-παρέμβαση-στην-αγορά-σιταρι-497301

Ο Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε ότι ο Α.Σ. Βόλου θα αγοράζει 0,20 ευρώ το σιτάρι και 0,17 το κριθάρι

Στην ανάγκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου πέφτει για ακόμη μία φορά η εγχώρια αγορά σιτηρών, καθώς οι προθέσεις που διαφαίνονται από την πλευρά του ελεύθερου εμπορίου, αλλά και των µεγάλων επιχειρήσεων ζυµαρικών δεν µοιάζουν ιδιαίτερα ευοίωνες για τους σιτοπαραγωγούς.

Μέσα σ’ αυτό το κλίµα, ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος επέλεξε άλλη µια φορά να ασκήσει την επιρροή του για να στηρίξει τους παραγωγούς.

Ετσι ανακοίνωσε επίσηµα τιµές παραλαβής για το σκληρό σιτάρι και κτηνοτροφικό κριθάρι από τον ΑΣ. Για το σκληρό η τιµή παραλαβής είναι στα 20 λεπτά και για το κριθάρι στα 17. Ο ΑΣ έχει προγραµµατίσει την παραλαβή 10.000 τόνων σκληρού σιταριού και 4.000 τόνων κριθαριού, παίρνοντας το αντίστοιχο ρίσκο για την περίπτωση που οι τιµές παραγωγού στην ευρύτερη αγορά παραµείνουν καθηλωµένες σε χαµηλότερα επίπεδα. «Η οργάνωσή μου είναι υποχρεωµένη να ασκήσει σ’ αυτή την κρίσιµη φάση για τη διαµόρφωση των τιµών παραγωγού τη θετική της επιρροή», επισήμανε ο ίδιος ο Νικήτας Πρίντζος, πρόεδρος του ΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ, για να καταδείξει τη βούληση της συνεταιριστικής οργάνωσης να παρέμβει δυναμικά για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Η πληρωμή μάλιστα θα γίνεται άμεσα μετά την παράδοση των προϊόντων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Να σημειωθεί πως οι παραγωγοί μπορούν να παραδίδουν το σιτάρι και το κριθάρι στις εγκαταστάσεις των σιλό Αγίου Δημητρίου, Βελεστίνου και του Στεφανοβικείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου