ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή επιστολή Ιάσονα Αποστολάκη

ανοιχτή-επιστολή-ιάσονα-αποστολάκη-497338

Προς τους πολίτες ενόψει των αυριανών εκλογών

Με ανοιχτή επιστολή του απευθύνεται προς τους πολίτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, ενόψει των αυριανών εκλογών.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες της Κυριακής και με τη ψήφο σας καθορίσετε το μέλλον αυτής της πόλης, οφείλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας. Τη τελευταία πενταετία, μαζί με αρκετούς συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δώσαμε σκληρές μάχες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης υπερασπιζόμενοι/ες το δημόσιο συμφέρον, τα χρήματα των συμπολιτών μας, τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθεροτυπία, το περιβάλλον και τον καθαρό αέρα αυτής της πόλης. Μοιάζουν με θέματα του μαθήματος της Έκθεσης στο σχολείο και όμως πρόκειται για αξίες που δεν ήταν αυτονόητες το 2019.

Σας υποσχέθηκαν πως θα τα βάλουν με το παλιό πολιτικό σύστημα”αλλά η παράταξη τους έγινε φιλόξενη στέγη των επαιτών αυτοδιοικητικών χρισμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος. Σας υποσχέθηκαν αποτελεσματικότητα και μεγάλα έργα, αλλά ήταν η μόνη δημοτική αρχή μεταπολιτευτικά που δε ξεκίνησε ούτε ένα νέο μεγάλο έργο στη πόλη παρά βασίστηκε σε σχέδια προηγούμενων. Σας υποσχέθηκαν ένα Βόλο Μονακό αλλά στη πραγματικότητα εγκατέστησαν στη πόλη πρακτικές Σικελικής μαφίας και σήμερα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο- μαύρο κρυπτόμενοι και εξαγοράζοντας δημόσια εικόνα.

Γεννήθηκα σε αυτή τη πόλη, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα φίλους, εδώ αποφάσισα να ζήσω και να φτιάξω τη ζωή μου και δε φοβάμαι να τα βάλω με αυτή τη νοοτροπία. Πέντε χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης έδωσα μαζί με άλλους άξιους δημοτικούς συμβούλους μια μάχη αξιών γιατί θέλω η πόλη που αγαπώ να πάει μπροστά, να συζητιέται ως υπόδειγμα προόδου, καινοτομίας και ανάπτυξης. Δεν είμαι μόνος μου, είμαστε πολλοί και πολλές, από πολλούς πολιτικούς χώρους, από τη κοινωνία των πολιτών, από τον Βόλο της εργασίας, του αθλητισμού, του Πολιτισμού και όλοι μαζί θα διώξουμε το μαύρο πολιτικό κατεστημένο που νομίζει ότι θα σταδιοδρομήσει στη πλάτη μας.

Μπορεί να μη το γνωρίζει ο απερχόμενος, επειδή πολιτογραφήθηκε Βολιώτης το 2014, αλλά σε αυτή τη πόλη ζούνε περήφανοι άνθρωποι και δεν εκβιάζονται. Παρακολουθεί έντρομος το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα και αισθάνεται το τέλος του στη πόλη ότι έφτασε. Καμία συνεργασία με ανθρώπους που φοβούνται τις συνεργασίες, τη συζήτηση, τη λογοδοσία, τη δημοκρατία.

Μπροστά στη κάλπη τη Κυριακή σας ζητάω.

Να εμπιστευτείτε έναν νέο άνθρωπο με όραμα και πρόγραμμα για τον Δήμο Βόλου.

Να εμπιστευτείτε έναν άνθρωπο που ειδικεύεται επιστημονικά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να εμπιστευτείτε έναν άνθρωπο που ήταν παρών στις μεγάλες δημοκρατικές μάχες της τελευταίας πενταετίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να εμπιστευτείτε έναν άνθρωπο που πιστεύει στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, τη συνεργασία,τη σύγκλιση μπροστά στα προβλήματα του τόπου του.

Είμαι βέβαιος πως θα κάνετε την περήφανη και σωστή επιλογή.

Εμπιστεύομαι τη κρίση σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου