ΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» οι κλήσεις στο Βόλο

βροχή-οι-κλήσεις-στο-βόλο-851206

Μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση και την κατάληψη δημοσίων χώρων επιδεικνύει η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό επιβολής κλήσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και κυρίως από τον αριθμό αφαίρεσης πινακίδων που υπερδιπλασιάστηκε, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010. Συγκεκριμένα, από 1 Ιανουαρίου έως 25 Μαΐου 2011 αφαιρέθηκαν 825 πινακίδες από παράνομα σταθμευμένα οχήματα, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν αφαιρεθεί μόλις 310.
Η παράνομη στάθμευση μερίδας συμπολιτών «που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους πολλούς», θα αντιμετωπισθεί με αυστηρές κυρώσεις στους αυθαιρετούντες, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή και ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό, αφού η Δημοτική Αστυνομία έχει προχωρήσει στην αφαίρεση μεγάλου αριθμού πινακίδων, έχει σταματήσει η διαγραφή των κλήσεων, ενώ βεβαιώνονται πλέον στην οικεία ΔΟΥ όλες οι παραβάσεις που διαπιστώνονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν για την παράνομη στάθμευση βεβαιώθηκαν συνολικά 8.437 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 354.985 ευρώ. Αναλυτικότερα βεβαιώθηκαν 5.229 παραβάσεις για μη καταβολή τέλους στάθμευσης, 251 παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα, 259 παραβάσεις για στάθμευση σε θέσεις οχημάτων ΑΜΕΑ (Ρ71), 1757 παραβάσεις για στάθμευση σε πεζοδρόμια και 941 παραβάσεις για στάθμευση σε πεζοδρόμους.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων θα συνεχιστεί και όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Π. Πελεκάνος θα συνεχιστεί με την ίδια αυστηρότητα η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιηθεί από τη Δημοτική Αστυνομία και γερανός άμεσης απόσυρσης των παράνομα σταθμευμένων, ειδικά στις περιπτώσεις στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, στάσεις λεωφορείων και πεζοδρόμους.
Στο μεταξύ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συστάθηκαν κλιμάκια τα οποία διενήργησαν έλεγχους για το παράνομο εμπόριο, τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, καθώς και για την απαγόρευση του καπνίσματος. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 127 έλεγχοι σε καταστήματα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και 321 έλεγχοι για την τήρηση του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος.
Τέλος, σε ελέγχους για το παράνομο εμπόριο κατασχέθηκαν εμπορεύματα 40 μικροπωλητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου