ΤΟΠΙΚΑ

Απόστολος Παπαδούλης: «Σβήστε τον λεκέ της 5ετίας»

απόστολος-παπαδούλης-σβήστε-τον-λεκ-497778

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου μίλησε στην κεντρική προεκλογική ομιλία της παράταξής του «Βόλος- Ανατροπή- Δημιουργία»

«Απόψε το πράγμα ξεκαθάρισε. Στον ορίζοντα εμφανίζεται φως. Η σκοτεινιά φεύγει. Η επόμενη μέρα είναι μία φωτεινή, δημοκρατική, δημιουργική μέρα. Νικήσαμε. Ο Βόλος για πέντε χρόνια έζησε την χειρότερη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του. Τραμπουκισμοί, διαφθορά, αδιαφάνεια, προπηλακισμοί, αδιαφορία, λαϊκισμός, δημαγωγία».

Μ΄ αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, μιλώντας στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του, «Βόλος- Ανατροπή –Δημιουργία», μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, στην οδό Δημητριάδος με Σ. Σπυρίδη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Πιτσιώρη για την παρουσία του στη συγκέντρωση, χαρακτηρίζοντάς τον «Τελευταίο των Μοϊκανών» του Δήμου μας», τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια «ζήσαμε στο πετσί μας την σκληρή προπαγάνδα για να φανεί ως ικανός ο πλέον ανίκανος. Ή για να το διορθώσω. Υπάρχουν και χειρότεροι από τους ανίκανους. Είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα. Πότε τόσοι πολλοί δεν συμπαρατάχτηκαν δίπλα σε έναν τόσο λίγο, για να διασώσουν την ανυπαρξία του. Μαζί του πολιτευτές, ραδιόφωνα, τηλεπερσόνες εφημερίδες. Προσωπικά, αναρωτιέμαι: Πόσο λειψή αξιοπρέπεια μπορεί να έχουν κάποιοι, για να παίξουν τον ρόλο του «πλυντηρίου», και να ξεπλύνουν την βρώμικη μπουγάδα, που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στον Δήμο;».

Ο Απ. Παπαδούλης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Αχιλλέα Μπέου.

«Πριν πέντε χρόνια», συνέχισε,«αγοράσαμε φύκια και τα πληρώσαμε ακριβά για μεταξωτές κορδέλες. Παρασυρθήκαμε από το κλίμα της κρίσης και της αγανάκτησης, και βάλαμε στο ύπατο αξίωμα της πόλης έναν πολιτικό απατεώνα. Και για μην θεωρηθεί ότι τον αδικώ, θέλω να το ξεκαθαρίσω:

Ο πολιτικός απατεώνας, το μόνο που γνωρίζει είναι να παραπλανά το κοινό και όχι να δουλεύει για το κοινό. Δείτε, στα πέντε χρόνια: αν δεν υπήρχαν έτοιμα έργα από τους προηγούμενους, η δική του συμβολή στον Δήμο θα ήταν λαμπιόνια και λουλούδια».

Ο ίδιος άφησε αιχμές και για τα οικονομικά του δήμου, ενώ χαρακτήρισε τον απερχόμενο Δήμαρχο «πράκτορα μηδέν – μηδέν – μηδέν – μηδέν – μηδέν» και είπε πως είχε «μηδέν αποτέλεσμα», σε όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί» και «σήμερα γυρνάει στα φιλικά του μέσα και ισχυρίζεται ότι πήρε το 2014, το λάφυρο του Δήμου, υποσχόμενος Πάολα και Καρρά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος απευθύνθηκε σ τους νέους ψηφοφόρους λέγοντας: «Μην αφήσετε την τύχη σας και την τύχη του Δήμου σε ανίκανους, ανίδεους και ερασιτέχνες» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σβήσουν «τον λεκέ, της τελευταίας πενταετίας» και να δώσουν στην παράταξή του, « την δυνατότητα της Ανατροπής και της Δημιουργίας».

«Είμαστε», κατέληξε, « η μόνη αξιόπιστη λύση, για να φύγει το σκοτάδι απ΄ τον Βόλο. Είμαστε οι νικητές των εκλογών, με την δική σας απόφαση, την δική σας εμπιστοσύνη. Το χρωστάμε στον Βόλο, που μας αξίζει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Δημ. Πιτσιώρης: Γιατί ψηφίζω τον Απόστολο Παπαδούλη

Τη στήριξή του στον Απόστολο Παπαδούλη, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης.

Ειδικότερα ο κ. Πιτσιώρης στη δήλωσή του αναφέρει:

«Το μέλλον του Βόλου και κατ΄επέκταση του Νομού κάθε άλλο παρά αισιόδοξο προβάλλει σήμερα. Η πόλη μας στερείται συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα. Το γεγονός δηλαδή ότι συγκροτούν γεωγραφικά, διοικητικά, υπηρεσιακά και συγκοινωνιακά κέντρα που εξυπηρετούν μείζονες πληθυσμούς.

Ακόμη και ως πανεπιστημιούπολη με 5.000 έως 6.000 φοιτητές και καθηγητές υπολείπεται των 27.000,16.000 και 13.000 που οι παραπάνω πόλεις συγκεντρώνουν. Τέλος η παραδοσιακή οικονομική δύναμη της πόλης, η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, συρρικνώνεται χωρίς ορατές προοπτικές ανάκαμψης.

Με αυτά τα δεδομένα ο ρόλος του Δήμου είναι τόσο καθοριστικός όσο σε καμιά άλλη εποχή.

Γιατί αν δεν ηγηθεί ο Δήμος Βόλου μιας ρωμαλέας προσπάθειας ανάταξης της πτωτικής αυτής πορείας, η περιοχή μας θα συνεχίζει να παρακμάζει και να μετατρέπεται ολοένα σε πόλη χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων.

Σήμερα ο Δήμος αποτυγχάνει να προσφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό ακόμη και τις παραδοσιακές αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.

Να προσφέρει δηλαδή κατά προτίμηση πηγαίο και φθηνό νερό σε σύγχρονο υδρευτικό δίκτυο, αποχέτευση που δεν θα απειλεί τον Παγασητικό, καθαριότητα και σύγχρονη διαχείριση σκουπιδιών και πράσινο που δεν θα εξαντλείται στα λουλουδάκια ενός οδικού άξονα αλλά θα αγκαλιάζει όλο το φυσικό περίγυρο της πόλης.

Μπροστά σε αυτά τα πολλαπλά αδιέξοδα ο αυριανός δήμαρχος της πόλης πρέπει να έχει επιστημονική και διοικητική επάρκεια. Εμπειρίες από τον κόσμο των επιχειρήσεων και επαρκή γνώση των Ευρωπαϊκών δεδομένων.

Και τέτοιος ανεπιφύλακτα είναι ο κ. Απόστολος Παπαδούλης του οποίου οι αρχές, οι γνώσεις, οι εμπειρίες, η αυστηρότητα και το πρόγραμμά του αποτελούν εγγύηση για μια νέα πορεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου