ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος: Καμιά ψήφος χαμένη. Νίκη από την πρώτη Κυριακή

μπέος-καμιά-ψήφος-χαμένη-νίκη-από-την-497813

Καθαρή και ισχυρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή, για τη νέα τετραετία ζήτησε απόψε το βράδυ από τους πολίτες του Δήμου Βόλου στην ογκωδέσατη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του, ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος, Αχιλλέας Μπέος.

“Καμία ψήφος χαμένη την Κυριακή”, τόνισε με έμφαση ο κ. Μπέος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως “μια απλή νίκη, δεν αρκεί. Δεν είναι θέμα αλαζονείας και πλεονεξίας. Είναι θέμα επιβίωσης και λειτουργίας του Δήμου και της πόλης”, μετά την αλλαγή του εκλογικού Νόμου. Οπως είπε, θα προκύψουν ιδιαίτερα δυσμενείς παρενέργειες από μια ενδεχόμενη χαλαρή ψήφο των πολιτών, που θα οδηγούσε σε επαναληπτικές εκλογές.

“Γι αυτό εφιστώ την προσοχή σας. Μην επιτρέψετε ψηφίζοντας χαλαρά να κάνουν το Δήμο μπάχαλο. Μην πάει χαμένη καμία ψήφος. Οι εχθροί της πόλης, της κοινωνίας, καραδοκούν. Άλλοι από αφέλεια γιατί είναι μωροφιλόδοξοι. Και δεν ξέρουν μέχρι που μπορούν. Άλλοι γιατί είναι πολιτικοί απατεώνες και αρπακτικά. Και ονειρεύονται συναλλαγές, ταχτοποιήσεις και εκβιασμούς. Σε όλους αυτούς πείτε από αυτή την Κυριακή πως ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο!”, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Εποχή -Νέα Δυναμική”.

Ο κ. Μπέος στην ομιλία του παρουσίασε τους βασικούς άξονες που έχει σχεδιάζει η παράταξή του να κινηθεί κατά τη νέα τετραετία, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η προσεχή τετραετία “θα είναι της περιφέρειας του Δήμου μας”. “Θα ρίξουμε το βάρος μας στις γειτονιές, στα χωριά, τους οικισμούς, και γενικά στην εκτός κέντρου περιοχή. Τα περί εγκατάλειψης αυτών των περιοχών είναι ένα ακόμη παραμύθι. Έγιναν μεγάλες επενδύσεις σε μεγάλα έργα, κυρίως ύδρευσης και αποχέτευσης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Αλλά και χιλιάδες παρεμβάσεις σε θέματα που ονομάζουμε καθημερινότητας. Παιδικές χαρές, συντηρήσεις και διανοίξεις δρόμων, συντηρήσεις σχολείων, αθλητικές εγκαταστάσεις και τόσα άλλα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δώσαμε βάρος στο κέντρο της πόλης για τους λόγους που σας εξήγησα. Και έτσι έπρεπε να γίνει. Τώρα θα πάμε αντίστροφα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Βόλου άσκησε ακόμη δριμεία κριτική κατά συνδιεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου, υποστηρίζοντας πως περιμένουν τη διάλυση και την ακυβερνησία του Δήμου για να εκβιάσουν και να αποσπάσουν προσωπικά ή κομματικά οφέλη. Επεσήμανε ακόμη με έμφαση πως, “εκείνοι που εξεδιώχθησαν με την ψήφο του λαού το 2014, προσπαθούν τώρα να επανέλθουν στην εξουσία, μέσω συγγενικών και φιλικών τους προσώπων. Λες και η πόλη είναι κληρονομιά τους. Περιουσία τους. Και την κάνουν γονική παροχή!”, όπως είπε.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Μπέου έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι, Βολιώτισσες και Βολιώτες, Οφείλω να σας πω ότι με συγκινήσατε βαθιά με την απίστευτη συμμετοχή σας απόψε εδώ.

Όταν ήρθε, πριν λίγους μήνες, η πανηγυρική, η ιστορική μου δικαίωση από τη Δικαιοσύνη, ένας συμπολίτης είχε γράψει: “Ο Μπέος δεν βγαίνει από την πρώτη Κυριακή. Γιατί θα βγει από το Σάββατο”.

Μάλλον έκανε λάθος. Γιατί βλέποντας εδώ όλους εσάς, όλοι καταλαβαίνουν ότι η επανεκλογή έχει κριθεί από σήμερα! Από την Παρασκευή!

Φίλες και φίλοι, Αυτές οι εκλογές είναι περίεργες. Και επικίνδυνες. Για πολλούς λόγους. Βασικότερος ο εκλογικός Νόμος και η περίφημη απλή αναλογική. Ένα σύστημα που δυστυχώς όχι απλώς επιτρέπει, αλλά ευνοεί κάθε είδους συναλλαγές. Πάνω και κάτω από το τραπέζι. Εκβιασμούς. Εξαγορές ψήφων συμβούλων και συνειδήσεων.

Ο,τι πιο βρόμικο και σάπιο κυριαρχούσε ανεπίσημα για δεκαετίες στο πολιτικό σύστημα της χώρας και μας κατέστρεψε, τώρα νομιμοποιείται. Γίνεται Νόμος του Κράτους! Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Και πρέπει να τις εξουδετερώσουμε!

Γιατί όλοι αυτοί, οι πολιτικοί απατεώνες, έχουν κάνει επάγγελμα την διαπλοκή και την συναλλαγή! Ένας τρόπος υπάρχει! Η ψήφος σας!

Που θα φέρει την εκλογή της παράταξης μας από τον πρώτο κιόλας γύρο! Με την ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή σας. Να προχωρήσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Και να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία!

Κάθε άλλη εξέλιξη θα φέρει την ακυβερνησία. Τη διάλυση. Τα αλισβερίσια. Δώσε μου να σου δώσω.

Εκεί στοχεύουν! Γιατί αυτό ξέρουν μόνο. Την διαπλοκή! Και θα μας γυρίσει στα σκοτινά χρόνια, όπου 200 οικογένειες κυβερνούσαν το Βόλο. Σαν φεουδάρχες του Μεσαίωνα. Σαν τσιφλικάδες. Ερήμην του λαού, χωρίς εσάς, τους πολίτες.

Μην ξεγελιέστε από τα πρόσωπα. Τους δήθεν ανεξάρτητους από τα κόμματα υποψηφίους. Που όμως κυνήγησαν με κάθε μέσο την στήριξή τους.

Χρεοκόπησε το παλιό πολιτικό προσωπικό. Άνθρωποι που χρόνια διοίκησαν και ταλαιπώρησαν την πόλη. Σκοτινιώτης, Οικονόμου, Καπούλας, Μήτρου και τόσοι άλλοι. Μπήκαν στη γωνία. Πήγαν σπίτια τους. Με τη δική σας απόφαση. Με τη δική σας ψήφο.

Και τι έκαναν; Προσπαθούν να έρθουν πάλι στα πράγματα. Να πάρουν και να διαχειριστούν την εξουσία. Και ό,τι αυτή τους προσφέρει. Όχι οι ίδιοι, αλλά μέσω παιδιών, βαφτιστηριών, ανηψιών και δεν ξέρω τι άλλο.

Λες και η πόλη είναι κληρονομιά τους. Περιουσία τους. Και την κάνουν γονική παροχή!

Αδίστακτοι και αμετανόητοι. Περιφρονούν τον κόσμο. Προσπαθούν πάλι να τον παγιδέψουν. Να τον κοροϊδέψουν. Ν’ αρπάξουν τη ψήφο του! Για να περνάνε καλά αυτοί και η παρέα τους!

Μαζί με τους κάθε είδους πατρώνους της δημοσιογραφίας νταβατζήδες της πόλης να καλύπτουν τα αίσχη τους!

Φίλες και φίλοι, Πολλοί από αυτούς, όπως ελέχθη τόσο εύστοχα, φοίτησαν στη «Μεγάλη του Γένους Σχολή». Όπου διδάχθηκαν την πολιτική πρακτική της διαφθοράς και της
διαπλοκής. Που μας έφερε σαν χώρα και κοινωνία σε αυτό το χάλι.

Κόμμα – Βουλευτικό γραφείο – εργολαβία, προμήθεια ή διορισμός στο Δημόσιο, ήταν η τριγωνική σχέση! Πολλά και άνετα τα λεφτά. Μεγάλα τα συμφέροντα.

Γι’ αυτό με μισούν. Και με πολεμούν με τόση λύσσα. Τους χάλασα με την εκλογή μου τη συνταγή. Αλλά πως αλλιώς να γινόταν;

Εσείς αποφασίσατε. Εσείς δώσατε την εντολή! Να πάνε όλοι αυτοί οι δήθεν σπίτια τους! Προοδευτικοί και δημοκράτες της πλάκας. Που μόνο την πάρτη τους φρόντιζαν!

Να αλλάξουν επιτέλους σελίδα ο Δήμος και η πόλη. Να βγούμε από τη μιζέρια και την κακομοιριά.

Και τώρα ήρθε η ώρα να ανανεώσετε αυτή την εντολή στη Δημοτική μας Αρχή!

Γιατί ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο! Τον δικό μας Δήμαρχο!

Για να μην ξαναζήσουμε αυτήν την πραγματική σκοτινή εποχή! Όπου η δικιά τους ανικανότητα και μετριότητα ήταν το μέτρο, το όριο για όλους. Και για την πόλη. Όχι.

Είμαστε ικανοί για πολύ περισσότερα. Και μαζί θα τα πραγματοποιήσουμε!

Φίλες και φίλοι, Βολιώτισσες και Βολιώτες,

Θέλω να μείνω λίγο ακόμη σε αυτούς που διεκδικούν το Δήμο. Και που εμφανίζονται σαν αγγελάκια που έστειλε ο Θεός για να γλιτώσει την πόλη από τις δυνάμεις του κακού. Από εσάς δηλαδή και από εμένα που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας!

Χυδαιολογούν, συκοφαντούν και βρίζουν όλη μέρα.

Φασίστες, εγκληματίες, μαφιόζοι, άσχετοι, ανίκανοι και πολλά πολλά άλλα.
Και αφού τελειώσουνε με τον οχετό τους, λένε και για τις βωμολοχίες του Μπέου!

Ζητούν την ψήφο των πολιτών λέγοντας να φύγει ο Μπέος! Και όταν ο κόσμος τους λέει: “Γιατί να φύγει; Τι έκανε;” Δεν ξέρουν να απαντήσουν.

Λένε απίστευτα και τερατώδη ψέματα, με μια άνεση που τρομάζει.

Περιφερόμενοι, σαν θεατρικά μπουλούκια, στις γειτονιές της πόλης. Λύνουν τα προβλήματα σε χρόνο ρεκόρ!

Θα τελειώσουν οι εκλογές αι δεν θα έχουμε με τι να ασχοληθούμε!

Αφού οι θαυματοποιοί Ιάσονας, Νανσυ και Παπαδούλης θα τα έχουν τακτοποιήσει όλα. Φτιάχνουν αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, στάδια, Πανεπιστήμια, ό,τι τραβάει η καρδιά του καθενός.

Και ελπίζουν. Με ψέματα και υποσχέσεις. Όχι ότι θα νικήσουν. Το ξέρουν το αποτέλεσμα. Τη συντριβή φοβούνται.

Και παλεύουν να πάνε την εκλογή στην δεύτερη Κυριακή. Όπου θα μαζευτούν και θα μοιράσουν τη λεία. Όπως οι σύμμαχοι στη Γιάλτα.

Εγώ θα πάρω τόσες αντιδημαρχίες, εσύ τόσες. Εγώ θα κάνω εκεί παιχνίδι, αυτός πιο κει.

Και έχουν φορέσει τη μάσκα της δήθεν ευγένειας και του πολιτικού πολιτισμού. Τρομάρα τους!

Και περιμένουν. Μην κοιμηθεί ο Θεός και μαζί και οι πολίτες! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.

Δεν είναι απλώς λίγοι για μια πόλη όπως ο Βόλος μας. Είναι τραγικοί.

Φίλες και φίλοι, Εμας μας γνωρίσατε αυτή την πενταετία. Στον δρόμο, Στα μαγαζιά, Στις γειτονιές, Στις πλατείες, Όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης! Λίγα λόγια, πολλή προσπάθεια, περισσότερα έργα.

Οι τρικλοποδιές και η υπονόμευση που μας έγινε ήταν χωρίς προηγούμενο. Είπαμε ο Μπέος χάλασε τη συνταγή.

Δεν ήταν μόνο η προσωπική μου περιπέτεια. Που χάρις στη βοήθεια του Θεού και την αγάπη και τη στήριξη της οικογένειας μου και τη δική σας, έληξε πια οριστικά.

Με την ιστορική μου δικαίωση. Την οποία κάποιοι πολέμησαν στο παρασκήνιο μέχρι τέλους, είχαμε να παλέψουμε με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης.
Με τις παρενέργειες από το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.

Όλες οι εργολαβίες, όλα τα έργα καθυστερούσαν επί μήνες. Αναπόφευκτα. Και όταν άρχισε μια σχετική ομαλοποίηση, τρέχαμε να προλάβουμε. Να καλύψουμε το χαμένο χρόνο.

Και όταν παλεύαμε γι’ αυτό είχαμε κάτι μπουμπούκια την σαπίλα του συστήματος και την κρατική μηχανή να φέρνουν απίστευτα εμπόδια.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τους κόμβους; Με κορύφωση τον τελευταίο.

Αυτό το κόσμημα στο Δημαρχείο. Όπου ένας σταθμάρχης, συγγενής υποψηφίου άλλου συνδυασμού, παρέκαμψε όλη την ιεραρχία του ΟΣΕ, μα όλη, και μας έστειλε την Αρχαιολογία για τις γραμμές του Μουτζούρη; Που είναι θαμμένες εδώ και δεκαετίες; Και αυτοί ήρθαν;

Ή τον άλλο κόμβο στο Τελωνείο με τις γραμμές του τρένου, που καταλήγουν σε δικό τους ντουβάρι; Και που θα τις χρειαστούν, λένε, άμα γίνει πόλεμος!

Μας γέμισαν ενστάσεις για όλα τα έργα! Και μας έτρεχαν στα αυτόφωρα…

Όμως με υπομονή και επιμονή τα ξεπεράσαμε όλα. Και παράξαμε έργο. Εργο χρήσιμο. Εργο με ανεκτίμητη συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα!

Σήμερα όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, και η Ευρώπη, μιλάει για τον Βόλο. Τον Βόλο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Η πόλη μας έγινε πρώτος τουριστικός προορισμός. Και αυτό αντανακλά σε όλη την χρονιά.

Μας λοιδώρησαν. Τα λαμπιόνια και τα λουλουδάκια έλεγαν. ‘Ομως ούτε αυτά τα απλά δεν μπορούσαν να κάνουν. Οι άχρηστοι! Βαρβαρότητες, κραύγαζαν. Ποιοι ήρθαν; Ο Ρουβάς, η Φουρέιρα, ο Αργυρός, η Παπαρίζου, και άλλοι έλεγαν οι δήθεν!

Σήμερα, που είδαν τι έφεραν όλα αυτά στην πόλη, συν οι εκατοντάδες των άλλων εκδηλώσεων, αλλά και η χαρά των πολιτών, λένε θα τα κρατήσουμε αυτά, αλλά χρειάζονται και άλλα.

Ψεύτες και υποκριτές. Άκρως επικίνδυνοι σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη τους.

Εμείς ψέματα δεν λέμε. Ότι δήθεν θα ανοίξουμε εργοστάσια και μαγαζιά. Για να δουλέψουν οι άνεργοι. Γιατί ούτε ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι αυτός. Και κυρίως γιατί δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.

Όμως μπορούμε με έργα και δράσεις να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα. Να φέρουμε εισόδημα στην πόλη. Και να επωφεληθούν όλοι!

Και αυτό κάνουμε! Και με τη δική σας έγκριση θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!

Μεγάλος μας στόχος ο Βόλος να είναι στην κορυφή του τουριστικού ενδιαφέροντος όλο το χρόνο!

Και μέσω αυτής της ανάπτυξης να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Και να αναστηθούν οι ήδη υπάρχουσες.

Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να ανασάνουν βαθιά η οικονομία και η κοινωνία μας.

Φίλες και φίλοι, Τη νέα τετραετία που ανοίγεται μπροστά μας έχουμε πολλά να κάνουμε. Πολλά και δημιουργικά. Είναι έργα που συνεχίζονται, αλλά και έργα που τώρα θα ξεκινήσουν.

Το 2014 όταν με ρωτούσατε για το πρόγραμμα μας δεν σας υποσχέθηκα τίποτα άλλο από την καθημερινότητα. Όμως κάναμε πολλά. Τα έργα μιλούν από μόνα τους!

Δείτε τον Βόλο πως ήταν πριν το 2014 και τον Βόλο του σήμερα! Αλλά και τον Βόλο του αύριο, του μέλλοντος!

Στην άμεση προτεραιότητά μας η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου. Οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ο Βόλος αποκτά επιτέλους και πάλι ένα σπίτι για τον πολιτισμό του!

Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί που παριστάνουν τους Μαικήνες τόσα χρόνια; Εμείς το είχαμε σκεφτεί, λένε. Και αυτό. Και προκαλούν γέλιο.

Και γιατί δεν το κάνατε; Τους ρωτάς. Δεν απαντούν. Απαντώ εγώ. Γιατί ήταν ακριβό. Και δεν είχαν λεφτά. Ή τα είχαν γι’ αλλού.

Εμείς και τεχνικό τρόπο βρήκαμε να ρίξουμε το κόστος και το χρηματοδοτούμε.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό, δώρο για τις επόμενες γενιές, είναι το Μουσείο της Αργούς. Οι μελέτες προχωρούν, όλα ετοιμάζονται γρήγορα, αναζητούνται οι χρηματοδοτήσεις. Δέσμευσή μας ότι αν δεν βρεθεί κάποιο πρόγραμμα, θα δοθούν τα χρήματα από το Δήμο. Από τα χρήματα των πολιτών.

Είναι ένα έργο που θα αναδεικνύει τη λαμπρή ιστορία της πόλης μας. Και θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς. Και ένα κίνητρο για επιπλέον ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας μας. Με νέες θέσεις εργασίας.

Ένα τρίτο έργο σταθμός για τη νέα τετραετία μας είναι ο δεύτερος καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό. Ξεκινά τον Ιούνιο και θα είναι έτοιμος σε τέσσερις μήνες. Τελειώνει επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο σε κάθε βλάβη του μοναδικού, μέχρι τώρα αγωγού, τα λύματα έστω και χλωριωμένα να πέφτουν στη θάλασσα.

Δεν ξέρω αν το σκέφτηκαν και αυτό. Αλλά και αυτό εμείς το κάνουμε!

Και ένα τέταρτο έργο, με τεράστια χρησιμότητα και ύψιστου συμβολισμού, η ανάπλαση και η μετατροπή των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Ένα έργο που ενώνει την πόλη και δίνει κυκλοφοριακή ανακούφιση.

Αλλά δίνει και το μήνυμα της ισονομίας και του σεβασμού στους πολίτες. Ότι εμείς δεν τους χωρίζουμε σε πατρικίους και πληβείους. Σε προνομιούχους και μη. Στους δικούς μας και τους άλλους.

Ότι δεν μπορεί άλλοι να υποφέρουν, όπως οι κάτοικοι της Ζάχου, δεχόμενοι τεράστιους φόρτους. Και μια χούφτα κολλητών και κομματόσκυλων να έχει κάνει κομμάτι της Καραμπατζάκη ιδιωτική γη, για πάρκινγκ και αυλή.

Και αυτό το έργο από τον άλλο μήνα ξεκινάει. Και δεσμεύομαι ότι θα ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα τη νέα τετραετία.

Γιατί εμείς θα είμαστε η Δημοτική Αρχή! Εγώ θα είμαι ο Δήμαρχος σας! Γιατί εσείς θα το αποφασίσετε! Και όχι η σαπίλα του πολιτικού συστήματος!
Φίλες και φίλοι, Αυτή η τετραετία, όπως ήδη έχω δεσμευτεί, θα είναι της περιφέρειας του Δήμου μας. Θα ρίξουμε το βάρος μας στις γειτονιές, στα χωριά, τους οικισμούς, και γενικά στην εκτός κέντρου περιοχή.

Τα περί εγκατάλειψης αυτών των περιοχών είναι ένα ακόμη παραμύθι. Έγιναν μεγάλες επενδύσεις σε μεγάλα έργα, κυρίως ύδρευσης και αποχέτευσης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Αλλά και χιλιάδες παρεμβάσεις σε θέματα που ονομάζουμε καθημερινότητας. Παιδικές χαρές, συντηρήσεις και διανοίξεις δρόμων, συντηρήσεις σχολείων, αθλητικές εγκαταστάσεις και τόσα άλλα.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δώσαμε βάρος στο κέντρο της πόλης για τους λόγους που σας εξήγησα. Και έτσι έπρεπε να γίνει. Τώρα θα πάμε αντίστροφα.

Φίλες και φίλοι, Βολιώτισσες και Βολιώτες,

Ο Βόλος μας χρειάζεται όλους. Όλους όσους τον αγαπάμε και κάνουμε όνειρα γι’ αυτόν. Που είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ό,τι έχει και μπορεί ο καθένας και η καθεμία από μας. Για να τον δούμε να ακτινοβολεί και διεθνώς.

Δεν χρειάζεται όλους εκείνους που βλέπουν το Δήμο μόνο σαν ένα μέσο, σαν ένα σκαλοπάτι. Για να επιτύχουν τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς και μόνο. Να τον έχουν σαν εφαλτήριο για άλλα αξιώματα. Για να οικονομήσουν σε βάρος του ιδρώτα και του κόπου των πολιτών.

Για να διαβιούν άνετοι και ωραίοι σε βάρος των κορόιδων. Αυτά τα παρακμιακά και παραλυτικά φαινόμενα τα πολεμήσαμε και τα διαλύσαμε στις προηγούμενες εκλογές.

Με την ψήφο σας. Τώρα, ήρθε η ώρα, να τα εξαφανίσουμε ολοκληρωτικά. Δεν είναι εύκολο.

Η διαπλοκή που είχε αναπτυχθεί δεκαετίες στην πόλη, ακόμα έχει πλοκάμια. Και αντιστέκεται. Όσο μπορεί.

Εμφανίστηκαν πριν λίγες μέρες και οι συνδικαλιστές του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτοί που σε μια εποχή που κόσμος παρακαλάει για μια δουλίτσα των 300 ευρώ, αμείβονται παχυλά για να παίρνουν άδειες.

Γιατί από δουλειά μηδέν. Να πουν ότι τάχα τους βασανίζουμε και
υποφέρουν. Αυτοί που ζουν στις πλάτες των εκατοντάδων συναδέλφων τους που έντιμα, ευσυνείδητα και παραγωγικά κάνουν τη δουλειά τους.

Βοηθώντας τα μέγιστα την προσπάθειά μας. Η μεγάλη τους πλειονότητα εξ αυτών.
Αλλά άμα δείτε ποιοι είναι και ποια ιστορία έχουν θα καταλάβετε και ποια αξιοπιστία και σοβαρότητα μπορεί να έχουν αυτοί. Οι προστάτες των εργαζομένων. Μέλη του συστήματος και της παρέας που διέλυσαν την πόλη.

Αναπολούν μαζί με τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που ρυπαίνουν και δηλητηριάζουν την κοινωνία, τα χαμένα τους μεγαλεία.

Φίλοι και φίλες, Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους συνεργάτες μου. Που μαζί φθάσαμε εδώ μέχρι σήμερα. Και είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθώ το ίδιο και για τους νέους που ήρθαν να συνταχθούν μαζί μας.

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για προσφορά.

Ανθρωποι καταξιωμένοι, σοβαροί, υπεύθυνοι. Προερχόμενοι από κάθε κοινωνική, επαγγελματική και κοινωνική τάξη. Άνθρωποι από όλα τα κόμματα και τις υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις. Στελεχώνουν το κεντρικό μας ψηφοδέλτιο, αλλά και αυτά των τοπικών συμβουλίων.

Και με την ποιότητα τους πείθουν ότι θα φανούν πολύ ανώτεροι των προσδοκιών όλων μας. Αξίζει να τους τιμήσετε και να σας το ανταποδώσουν με το έργο τους.

Φίλοι και φίλες, Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Η νίκη μας δεν αμφισβητείται από κανένα. Την κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις. Την ομολογούν φίλοι και εχθροί. Την διαδηλώνετε εσείς. Εδώ απόψε, με την απίστευτη συμμετοχή σας!

Όμως προσέξτε. Μια απλή νίκη, δεν αρκεί. Και σας εξήγησα γιατί. Δεν είναι θέμα αλαζονείας και πλεονεξίας. Είναι θέμα επιβίωσης και λειτουργίας του Δήμου και της πόλης.

Γι αυτό εφιστώ την προσοχή σας. Μην επιτρέψετε ψηφίζοντας χαλαρά να κάνουν το Δήμο μπάχαλο. Μην πάει χαμένη καμία ψήφος.

Οι εχθροί της πόλης, της κοινωνίας, καραδοκούν. Άλλοι από αφέλεια γιατί είναι μωροφιλόδοξοι. Και δεν ξέρουν μέχρι που μπορούν. Άλλοι γιατί είναι πολιτικοί απατεώνες και αρπακτικά. Και ονειρεύονται συναλλαγές, ταχτοποιήσεις και εκβιασμούς.

Σε όλους αυτούς πείτε από αυτή την Κυριακή πως ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο!

Και πάμε μαζί! Να συνεχίσουμε τη δημιουργία! Του Βόλου που αγαπάμε Του Βόλου που ονειρευόμαστε Του Βόλου του μέλλοντος μας Του Βόλου που είναι αντάξιος της ιστορίας του. Αλλά των ονείρων και των προσδοκιών μας Του Βόλου των παιδιών μας!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου