ΤΟΠΙΚΑ

«Κινδυνεύουμε να μας ζητήσουν πίσω το βραβείο Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικότητας»

κινδυνεύουμε-να-μας-ζητήσουν-πίσω-το-498357

Λένε η «Πρωτοβουλία» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Κουρέτας

«Με μεγάλη δόση αυταρέσκειας η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε τον περασμένο Ιούλιο (2018) την τιμητική διάκριση να της απονεμηθεί το βραβείο Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας. Μόνο που μετά τους πανηγυρισμούς και την επικοινωνιακή διαχείριση λόγων των επερχόμενων εκλογών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη βράβευση της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μας ζητηθεί πίσω το βραβείο!»».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της περιφερειακής κίνησης «Πρωτοβουλία», που κατέρχεται στις εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Δημήτρη Κουρέτα.

Η κίνηση αναφέρει ότι όπως προκύπτει από τους όρους που η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συνομολογήσει με την Επιτροπή Περιφερειών, θα έπρεπε μέσα στο χρόνο που πέρασε να υλοποιήσει δράσεις δημοσιότητας με βασικό αντικείμενο τη «Νέα Επιχειρηματικότητα», σε τρεις βασικούς άξονες:
1. Δημιουργία ευαισθητοποίησης και θετικής στάσης γύρω από την επιχειρηματικότητα.
2. Προώθηση του επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής μέσα και πέραν αυτής.
3. Προώθηση της δέσμευσης των ενδιαφερομένων για την άρση των φραγμών στην επιχειρηματικότητα.

«Είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά και παραβιάζει το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των δράσεων που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Περιφερειών και στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συμφωνήσει.
Πιο συγκεκριμένα στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έπρεπε μεταξύ άλλων να έχει δημιουργήσει λογότυπα, πολύγλωσσο διαδικτυακό τόπο (site) λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά ακόμα. Επίσης για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2019 να έχει ήδη οργανώσει ετήσιο χρονοδιάγραμμα εκδηλώσεων τριμηνιαίες εκθέσεις δραστηριότητας και να έχει ήδη στείλει αντίστοιχα δελτία τύπου.

Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής; Τίποτα απολύτως.
Η περιφερειακή αρχή αρκέστηκε στην επικοινωνιακή διαχείριση της δικής της «επιτυχίας» και ξέχασε εντελώς την επικοινωνιακή προβολή του ίδιου του βραβείου και την προώθηση δια μέσω της προβολής του, της επιχειρηματικότητας.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, κινδυνεύει να της ζητηθεί πίσω το βραβείο, κάτι που θα συνιστά τεράστια δυσμενή δημοσιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βέβαια μεγάλη προσβολή για τους Θεσσαλούς.

Έχει άραγε να απαντήσει κάτι ο κ. Αγοραστός;», διερωτάται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου