ΤΟΠΙΚΑ

Ιωάννα Ζωμένου –Καραγιάννη: «Σχεδιάζουμε τον Βόλο του μέλλοντος… Συνεχίζουμε με έργα»

ιωάννα-ζωμένου-καραγιάννη-σχεδιάζ-498724

Ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό της ζητά η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»

Ωριμη αυτοδιοικητικά πλέον η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Ιωάννα Ζωμένου –Καραγιάννη, ζητά ενόψει των εκλογών της Κυριακής νέα εντολή από τους συνδημότες της για να συνεχίσει να προσφέρει στην εξέλιξη του Βόλου. Η κ. Ζωμένου – Καραγιάννη μιλά σε συνέντευξή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το σημαντικό έργο που παρήχθη και τις προκλήσεις της νέας τετραετίας.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κυρία Ζωμένου, υπηρετείτε την πόλη από τη θέση της προέδρου του συμβουλίου στη Δημοτική Ενότητα Βόλου. Τι σας ώθησε να δώσετε τη «μάχη» στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»;

Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου η συμμετοχή μου στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, μία πρόταση την οποία αποδέχθηκα με χαρά και ικανοποίηση, καθώς ήταν για μένα μία ηθική επιβράβευση για τη μέχρι τώρα πορεία. Το 2014 οι συνδημότες μας με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε εκλεκτούς συναδέλφους. Ως εκ τούτου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέλαβα τα καθήκοντα της προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου. Η καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες τόσο στο γραφείο, όσο και σε επιτόπιες αυτοψίες, με έκανε να γνωρίσω και να κατανοήσω τα σημαντικά ζητήματα, που τους απασχολούν. Η άμεση ανταπόκριση σε δίκαια αιτήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις σύνθετες αυτοδιοικητικές διαδικασίες, τη δαιδαλώδη νομοθεσία και την υφιστάμενη γραφειοκρατία, σε ένα πλαίσιο ορθής και συνετής οικονομικής διαχείρισης, αποτέλεσε μία διαρκή πρόκληση, στην οποία κλήθηκα να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωριμη πλέον αυτοδιοικητικά, έχοντας ταυτόχρονα νεανική δυναμικότητα, αισθάνομαι έτοιμη να συμμετάσχω ως δημοτική σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ποιος ήταν ο τομέας, στον οποίο επενδύσατε στη διάρκεια της θητείας σας;

Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξω έναν μόνο τομέα, καθώς πολλά ήταν τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου από τη θέση της προέδρου του συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου. Δεν χρειάζεται να κάνω εκτενή αναφορά, άλλωστε οι συμπολίτες μας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των έργων, που έχουν μεταμορφώσει την πόλη και την έχουν αναδείξει ως μία από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις. Ενα έργο, που κατασκευάστηκε στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, αφορά όμως στο σύνολο των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, είναι η δημιουργία των τεσσάρων σύγχρονων κυκλικών κόμβων. Πρόκειται για ένα μεγάλο, σύγχρονο έργο κυκλοφοριακής διευθέτησης και συνάμα αστικής ανάπλασης. Ενα πραγματικό σημείο αναφοράς για τον Βόλο που αγαπάμε. Ενα βραβευμένο πλέον έργο, που έδωσε στην πόλη τον τίτλο «BEST CITY». Είχα τη χαρά και την τιμή να παραλάβω προσωπικώς το συγκεκριμένο βραβείο μαζί με τον συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας, συγκοινωνιολόγο μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την ΚΕΔΕ. Είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω από κοντά το σύνολο του σύνθετου αυτού έργου και θέλω, μέσω της εφημερίδας σας, να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εκείνους, που μόχθησαν για να υλοποιήσουν εντός χρονοδιαγράμματος ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Ο Δήμος Βόλου βρίσκεται πλέον στην κορυφή.

Πού πιστεύετε ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στην επόμενη θητεία και ποιος είναι ο δικός στόχος αν εκλεγείτε;

Ο Δήμος Βόλου έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Εχει θέσει στέρεες βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει έργα, που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης με στόχο την καλύτερη ποιότητα του νερού, η ολοκλήρωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων, η ανακατασκευή και η επαναδημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά και νέα μεγάλα έργα, όπως η δημιουργία του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, η διαμόρφωση νέων κυκλικών κόμβων και η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. Η μέριμνα για την καθημερινότητα, η φροντίδα για την καθαριότητα και το πράσινο, η διασφάλιση της προσβασιμότητας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προώθηση της καινοτομίας σε κάθε επίπεδο συνιστούν τους βασικούς άξονες για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

Στόχος μου είναι να συνεισφέρω, από τη θέση που ο δήμαρχος των μεγάλων έργων Αχιλλέας Μπέος θα επιλέξει, κατανέμοντας αρμοδιότητες ανάμεσα στους εκλεκτούς συναδέλφους, που οι πολίτες θα έχουν με την ψήφο τους επιλέξει. Ο τομέας της παιδείας και της εκπαίδευσης, από τον οποίο ως καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας προέρχομαι, αποτελεί έναν γνώριμο χώρο με διαρκείς προκλήσεις και έντονο ενδιαφέρον. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, οι κοινωνικές δομές και η ανάπτυξη αποτελούν τομείς, στους οποίους έχει ήδη παραχθεί σημαντικό έργο και θα μπορούσα με ευχέρεια να ανταποκριθώ.

Οσοι δεν σας γνωρίζουν, για ποιο λόγο θα πρέπει να σας στηρίξουν με την ψήφο τους;

Ο Δήμος Βόλου έχει ήδη αλλάξει πρόσωπο. Μία πρώτη γόνιμη και δημιουργική θητεία ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσκαλώ τους συμπολίτες μας να επιβραβεύσουν τη Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, επιλέγοντας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Φρονώ, ότι συγκαταλέγομαι στα πρόσωπα, που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι με γνώση, μεθοδικότητα και ανιδιοτέλεια έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν και σε αυτό το πλαίσιο προσκαλώ τους συνδημότες μας, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, να ανανεώσουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Τους διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όμορφη πόλη μας να εξελιχθεί ως μία από τις πιο σύγχρονες της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου