ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχιση αποχής από δευτερογενείς διακομιδές

συνέχιση-αποχής-από-δευτερογενείς-δι-498738

Αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου

Παρατείνουν την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές έως και τις 10 Ιουνίου, από 20 Μαΐου που αρχικώς είχε αποφασιστεί, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου.

Από τις 6 Μαΐου οπότε ξεκίνησε η κινητοποίηση δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτης Δαρειώτης ενημέρωσε ότι η κινητοποίηση συνεχίζεται και αναλόγως των εξελίξεων θα εκτιμηθεί η περαιτέρω πορεία με νέο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Αυτή τη στιγμή όλη η δύναμη των ασθενοφόρων βρίσκεται στα επείγοντα περιστατικά για το Νοσοκομείο, στις διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, ενώ κανονικά εξυπηρετούνται καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς. Τα ασθενοφόρα δεν εξυπηρετούν διακομιδές για εξιτήρια από τις κλινικές του Νοσοκομείου, επανεξετάσεις με ραντεβού, επιστροφές από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ενεργοποιηθεί νόμος, ο οποίος να δίνει το δικαίωμα στους διοικητές των Νοσοκομείων να προχωρήσουν σε προκήρυξη πρόσληψης πληρώματος ασθενοφόρου (όχι διασωστών) ώστε να εξυπηρετούνται και αυτές οι διακομιδές, οι δευτερεύουσες και οι όχι επείγουσες.

Εξω στην κίνηση είναι 38 άτομα από το ΕΚΑΒ Βόλου για όλη τη Μαγνησία με ακάλυπτα τα Κέντρα Υγείας, ενώ βάσει του τελευταίου οργανογράμματος του 1996 απαιτείται δύναμη 56 ατόμων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου